Tuff återstart – Storvretacupens organisation prövades

Att dra runt Storvretacupen krävde mer än vad den nye cupgeneralen Henrik Ededahl trott. Avsaknaden av Peter Wennberg blev stundtals tydlig.

Henrik Ededahl, ny cupgeneral för Storvretacupen, sammanfattar årets upplaga med att det gått bra på det stora hela men att man fått lära sig mycket.

Henrik Ededahl, ny cupgeneral för Storvretacupen, sammanfattar årets upplaga med att det gått bra på det stora hela men att man fått lära sig mycket.

Foto: Henrik Söderlund/Adam Troy

Innebandy2023-01-06 11:32

När grundaren av cupen, Peter Wennberg, i höstas hastigt gick bort försvann mångårig kunskap. Mycket av kunnandet fanns enbart i Peter Wennbergs huvud och inte på papper. När Storvretacupen nu genomfördes efter några pandemiår fick organisationen lära sig saker allt eftersom.

– Det är mycket saker vi inte haft koll på men som vi har löst på vägen. Det var mycket som bara Peter visste om, som kontakter med utländska lag. Det kritiska har varit att jag överskattat vår förmåga för hur mycket folk som det går åt. Det är en sak att göra ett sånt här jobb några få dagar men ska man gå runt längre på de här människorna vi haft måste de nästan jobba dag och natt, berättar Ededahl.

Ett tiotal personer har ingått i den innersta kretsen av cupstaben. Därtill har lika många stöttat upp. Totalt räknar Storvreta med att 1 100 personer bidragit i någon form till cupens genomförande. 

– Det var väldigt viktigt att vi fick genomföra cupen. Tre års frånvaro hade inte gått, det hade blivit svårare och svårare att starta upp igen. 

För Storvreta IBK var det också nödvändigt ekonomiskt.

– I fjol stod vi med kostnader på nästan två miljoner kronor. I år hoppas vi på att kunna räkna in två miljoner och lite till, säger Ededahl.

undefined
Skott kommer. Årets upplaga av Storvretacupen är nu över.

Trettondagen är den sista speldagen för cupen som inleddes redan 27 december. Antalet deltagare, spelare och ledare, har uppgått till runt 10 000 personer. 

Är känslan aldrig mer nu?

– Det är nog fel ord men vi måste vara mer organiserade och det måste vara flera som har större uppgifter. Vi har lärt oss mycket och jag är glatt överraskad över hur många som steppade upp och hjälpte till när det behövdes som mest.

Planeringen för cupen började i april och det mesta har ändå fungerat som man velat.

– Det nya konceptet med att koncentrera spelet vid IFU och Gränby sportfält samt Fyrishov blev bra. En annan sak som varit väldigt bra är coachloungen i IFU där många ledare hängt och snackat. 

Ededahl bekräftar det UNT fått kännedom om, att mindre bråk uppstått vid några matcher.

– Vi har haft en del incidenter mellan spelare och hela lag som vi har jobbat med. Nåt lag dök upp två gånger och då fick vi ha ett större snack med det laget om hur man sköter sig. På det stora hela har det har det varit väldigt bra. Det har varit bra beslut och bra dialoger, säger han.

undefined
521 lag kom till start i årets cup som avgjordes i IFU Arena, Fyrishov och UTK-hallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!