Storvretas licensjakt – så gick cupen ekonomiskt

Tre månader. Det är tiden Storvreta har på sig för att säkra ett plusresultat på minst 1,8 miljoner. Detta för att inte tvingas ut ur superligan. Storvretacupen är en stor hjälp på vägen.

Storvreta har under flera års tid kämpat med att beviljas elitlicens. Klubben måste göra ett större plusresultat för att beviljas en sådan till nästa säsong.

Storvreta har under flera års tid kämpat med att beviljas elitlicens. Klubben måste göra ett större plusresultat för att beviljas en sådan till nästa säsong.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2023-02-02 12:00

Inklusive lagen i paracupen, som var en del av Storvretacupen, kom 540 lag till spel i Uppsala runt årsskiftet. Storvreta håller som bäst på att utvärdera cupens återkomst efter två inställda upplagor. Framöver kommer klubben sikta mot att årligen ha mellan 600 och 650 lag.

– Det nya konceptet med att koncentrera det till färre arenor var bra. Det är lite småsaker på vägen som vi ska ändra på till nästa år. Vi byggde några tillfälliga arenor och det är nog sämre än att spela på färdiga arenor även om lag behöver förflytta sig, säger cupgeneralen Henrik Ededahl.

Det ekonomiska utfallet är inte helt klart än men så gott som.

– Vi betalar de sista ersättningarna till de som har jobbat och det kommer att vara klart senast under nästa vecka. Även segerpremier till de som vann.

Vad lutar det åt för resultat?

– Det blir nånstans på ett spann mellan 1,8 och 2,2 miljoner. Det är ungefär där vi förväntat oss.

– Det gick lite bättre i vissa delar och sämre i vissa. Vi satte kostnaderna i mars, innan det började svänga i världen, och kanske tog vi lite för lite betalt för vissa saker. Folk hade mindre med pengar att röra sig med märkte vi, det var sämre försäljning i kiosker, och av luncher och middagar, än det brukar. Men vi tog en liten slant i entré, som en frivillig entré vilket var medvetet. Vi vill lära folk att det kostar att gå på idrott.

undefined
Henrik Ededahl berättar att Storvretacupen gav ett överskott på runt 2 miljoner kronor.

Storvreta nekades elitlicens på grund av ekonomiska grunder och är nu inne i ett så kallat kontrollår där man tvingas uppvisa och följa handlingsplaner. Cupintäkterna går in i Storvretas bolag (som inte föreningen äger till hundra procent) men ger i förlängningen även viktiga slantar till föreningen då den fakturerar för arbetsinsatser och upplåtande av namnet bland annat. 

Verksamhetsåret går i mål sista april.

– Vi måste göra ett plusresultat på 1,8 miljoner totalt (i föreningen) sett. Vi lämnar ett delårsbokslut sista februari till förbundet men där är inte cupen med, säger Henrik Ededahl.

– Verksamhetsåret ser bra ut men man ska väga det mot ryggsäcken vi gick in i året med (underskottet på 1,8 miljoner). Det är mycket som ska stämma nu. Det är inte helt fel om vi tar oss till en semifinal (herrlaget). Då blir det massa matcher och massa publik.

Enligt Ededahl ligger man just nu aningen bättre till jämfört med budget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!