Storvretas fjärde raka förlust

Fyra. Raka. Förluster. Det är inget som Storvreta är vana vid. "Vi skapade tillräckligt med lägen för att vinna", säger nye ass-coachen Mika Kohonen.

Innebandy 7 februari 2020 22:15

Mika Kohonen var firad stjärna som spelare i Storvreta under många år. På fredagskvällen var den finske poängmakaren tillbaka i klubben, i rollen som assisterande tränare. Han inledde sin nya sejour med förlust mot ärkerivalen Sirius (3-4). 
– Det kanske var för att jag var tillbaka, jag får ta den, en asscoachförlust, skämtade Kohonen efter matchen. 
Mer allvarligt är att Storvreta har fyra raka förluster. Inget som man är van vid hos de sexfaldiga mästarna. 
– Jag tycker att vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna. Jag tycker att ineffektiviteten fällde oss. Vi får inte in bollarna helt enkelt. Men Sirius var bättre. Man får ha respekt för vad som står på tavlan, säger Mika Kohonen. 
– Det är en klubb som inte gillar att förlora. Men jag är inte orolig, det är också därifrån man hittar lösningar, säger Kohonen. 
Storvreta fick också klara sig utan en av sina bästa spelare i Henrik Stenberg. Stenberg spelade bara under matchens två sista minuter.
– Han fick skadekänning på träningarna under veckan. Och vi får se lite vad som händer med honom, jag kan inte säga så mycket om det nu. Men jag tror inte det är något allvarligt, säger Mika Kohonen. 
Storvreta testade också att spela Jimmie Pettersson som back under matchen. 
– Han har spelat back tidigare och tränat som det under hela veckan. Vi ville testa det, och jag tycker att han har skött sig bra hela veckan, säger Mika Kohonen. 
Kommer han fortsätta som back?
– Det får vi se. 
Hur var det att vara tillbaka i Storvreta - och som coach?
– Det var kul. Men en förlust som tränare suger lika mycket som att vara spelare, säger Mika Kohonen. 
Storvreta var det spelförande laget långa stunder i matchen, framförallt i den tredje perioden. Men brände väldigt mycket lägen - samtidigt som Siriusmålvakten Oskar Viking Tjernberg storspelade. 
Albin Sjögren var en av de som brände flest lägen. 
– Vi spelar lite utan självförtroende just nu. Deras keeper gjorde många räddningar, men samtidigt kan inte våra forwards göra mål, och jag är en av dem. Det kändes som jag sköt hela tiden. Och jag träffade mål ganska mycket också, men den ville inte slinka in. Det är surt som fan, säger Albin Sjögren. 
Hur ska ni komma ur den här svackan?
– Vi måste hitta tillbaka till grunderna. Efter Champions Cup har vi kanske trott att vi är mästare. Vi måste jobba hårt, och kanske skjuta bättre på träning och vara mer giriga, säger Albin Sjögren. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa