Sliten Molin vilade sig till matchvinnarroll

Klara Molin kände sig så sliten att hon vilade från torsdagens träning. Ett par dagar senare klev hon in på planen och blev matchvinnare för sitt Sirius mot Nacka.

Sirius Lovisa Åström (20) ser bollen rulla strax utanför Nackas mål. Maja Brodin (29) i bakgrunden.

Innebandy2019-10-26 15:40

Båda målen kom efter avslut i "gröten" mitt framför kassen.

– Jag vet att bollen dyker upp där och då gäller det att vara hungrig, säger Klara Molin efter den så viktiga 3–2-segern mot Nacka i IFU Arena inför 217 åskådare.

Efter landslagssamling och match mot Täby för bara några dagar sedan bad Molin om att få hoppa över torsdagens träningspass. Hon kände sig sliten och behövde vila. Men någon tvekan om hon skulle spela mot Nacka var det inte.

– Nej nej, så var det inte. Jag körde ett vilande koncept, och det gick ju bra, säger hon med ett skratt.

Sirius var det drivande laget mot Nacka. Uppsalalaget vann skottstatistiken stort, särskilt i den första perioden, men någon stor dominans var det inte. Nacka skapade också en hel del.

Det stod 1–1 när Klara Molin slog till första gången. Hennes andra mål kom i mitten av den tredje perioden.

– Det hettade till lite i tredje perioden, men jag tycker att vi bjöd in dem i den här matchen. Nacka är absolut ett lag som vi ska ha bakom oss i tabellen, säger Siriusmatchvinnare.

Även om den här Siriusinsatsen inte var lika bra som den mot Täby (stryk, 4–5) så var de tre poängen viktigast i jakten på slutspel.

Matchfakta

Sirius–Nacka 3–2

(1–1, 1–1, 1–0)

Målen: 1–0 (14.17) Lovisa Åström, 1–1 (15.27) Madeleine Sehlin, 2–1 (33.27) Klara Molin, 2–2 (37.39) Philippa Blom, 3–2 (49.42) Klara Molin.