Sirius hade greppet - men föll mot jumbon

Sirius får ingen julefrid. Laget hade greppet om tre poäng mot Warberg. Men tabelljumbon vände och vann med 3-2 i förlängning.

Evelina Sparf gjorde sitt första mål för säsongen - men det hjälpte föga när Sirius föll borta mot Warberg.

Evelina Sparf gjorde sitt första mål för säsongen - men det hjälpte föga när Sirius föll borta mot Warberg.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-12-21 18:03

Sirius ledde med 2-0 borta mot jumbon Warberg efter halva matchen. Men hemmalaget gick ifatt och tog matchen till förlängning. Och med fem sekunder kvar av densamma skickade Amanda Wetterström in 3-2 bakom en annars storspelande Jennifer Gräll i Siriusmålet. 
Det här var en match som Sirius borde ha vunnit - och tränaren Mårten Pederson såg inget positivt i insatsen. 
– Vi är passiva under i stort sett hela matchen, och spelar inte bollen på det sätt vi kan. Det blev lite bättre i andra perioden, men det är fortfarande för dåligt. En poäng känns som en jätteförlust, säger Mårten Pederson. 
Och Sirius hade ett flertal fina lägen. Bland annat tre avslut i målramen. Dessutom blev det en omdiskuterad situation vid ställningen 2-2 och några få minuter kvar av tredje perioden. Sirius kontrade och Klara Molin sköt 3-2 i nättaket, men när hon gjorde det kom en sen avblåsning för en huvudskada på en hemmaspelare. 
– Det är för dåligt av domarna. De avgör inte matchen. Men det är ingen bra spelförståelse där, tycker Pederson. 
Sirius går nu till julvila utanför slutspelsplats. 
– Det finns att jobba på. Vi måste bli mer aggressiva, spela bollen med mer kvalitet, bli girigare i allt och kräva mer saker av varandra, säger Pederson. 

Matchfakta

Warberg - Sirius 3-2 e förlängning
Målen: 0-1 (4.48) Evelina Sparf (Klara Molin), 0-2 (32.24) Natalie Hjertberg (Lovisa Åström), 1-2 (37.00) Jenny Dahl, 2-2 (55.01) Therese Arneson, 3-2 (64.55) Amanda Wetterström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!