Seger för Storvreta borta mot Åkersberga IBF

Storvreta vann mötet i Allsvenskan norra dam i innebandy på bortaplan mot Åkersberga IBF, med 5-3 (0-0, 3-1, 2-2).

Åkersberga IBF förlorade mot Storvreta

Innebandy2024-10-10 20:59

Storvretas tränare Noél Alm Johansson kommenterade matchen:

- Det var en jämn och svår bortamatch mot ett bra Åkersberga. Vi kommer ut starkt första halvan av matchen, men de arbetar sig tillbaka. I slutändan kliver vi fram i viktiga lägen, vilket blir avgörande och utmynnar i den här segern.

Storvreta tog ledningen efter 20.26, genom Amanda Ljunggren på pass av Saga-Maja Andersson. Efter 3.27 i andra perioden gjorde Storvreta 0-2, på nytt genom Amanda Ljunggren.

Åkersberga IBF reducerade dock till 1-2 genom Moa Delshammar med 3.27 kvar att spela av perioden.

Storvreta gjorde 1-3 genom Ebba Johansson efter 16.47. Åkersberga IBF gjorde 2-3 genom Lovisa Byman tidigt i tredje perioden av matchen.

Storvreta gjorde dock två mål och gick från 2-3 till 2-5, målen av Charlotte Bravo och Amanda Ljunggren, vilket avgjorde matchen.

Åkersberga IBF reducerade dock till 3-5 genom Linn Reher när bara en minut återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Amanda Ljunggren gjorde tre mål för Storvreta.

Åkersberga IBF har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fyra spelade matcher. Storvreta har nio poäng.

Nästa motstånd för Storvreta är Hammarby. Lagen möts söndag 13 oktober 14.00 i Storvreta Sporthall.