Rekordpubliken gav Sirius energi

1 387 åskådare är lika med nytt publikrekord på damsidan i Uppsala. Och fungerade som en sjätte utespelare när Sirius vann.

1387 personer såg Sirius vinna med 5-1 mot Rönnby.

1387 personer såg Sirius vinna med 5-1 mot Rönnby.

Foto: Thomas Lindblom

Innebandy2019-11-08 21:59

Det tidigare rekordet på 991 åskådare raderades ut ganska rejält när Sirius bjöd på fritt inträde i matchen mot Rönnby. Och det tände också hemmalaget rejält. 
– Man önskar att det vore såhär varje gång, man kände verkligen att publiken var på vår sida i dag, och de gör ju halva jobbet åt oss, säger storspelande målvakten Jennifer Gräll. 
En annan viktig spelare i Siriustruppen var nyförvärvet och landslagsbacken Natalie Hjertberg, som anslöt till truppen från Dalen inför den här säsongen. Hon tog plats i tredjeformationen i sin första match sedan seriens första omgångar. Hon stod för en stabil insats, främst i defensiven, och kommer med stor sannolikhet bli en viktig kugge för Sirius i fortsättningen. 
– Det känns mycket bättre än jag trodde. Jag måste börja någonstans, och jobba mig uppåt. Foten känns bra, jag är lite förvånad faktiskt. Men jag tycker att jag gjorde en helt okej insats. 
Nu vill hon och laget spinna vidare på insatsen mot Rönnby. 
– Det är bara att fortsätta nu med samma känsla inför, under och efter matchen. Vi spelade med mycket energi och hade ett otroligt bra boxplay också, säger Natalie Hjertberg. 
Att spela inför rekordpubliken gav också extra tändvätska medger Natalie Hjertberg. 
– Det var superkul. Det kändes som att publiken var med oss hela tiden, det var skitroligt, och extra kul att vinna när det kommer så mycket folk, säger Natalie Hjertberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!