Nu ska publikrekordet ryka i IFU Arena

Kommer Sirius sportsliga vändning med ett nytt publikrekord? Fredagskvällens hemmamatch mot Rönnby kan bli ett trendbrott – på flera sätt.

Klara Molin & co i Sirius spelar inför storpublik i IFU Arena på fredag kväll.

Klara Molin & co i Sirius spelar inför storpublik i IFU Arena på fredag kväll.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Innebandy2019-11-07 14:00

Samtidigt som Sirius jagar efterlängtade trepoängare i superligan är blåsvart ute efter ett nytt publikrekord för en innebandymatch på damsidan i Uppsala.

Fredagens hemmamatch mot Rönnby annonseras som ”rekordförsöket”.

– Vi har en del sektioner som redan är fullbokade. Alla sektioner är inte bokade, men vi går defintivt för att slå damrekordet, säger Siriusdamernas sportchef Sara Orebrand.

Förra säsongens ”rekordmatch” mot Kais Mora i januari lockade 991 personer och den noteringen slog det nästan tio år gamla publikrekordet (967 personer) från derbyt i division I mellan Sten Sture och Årsta i Fyrishov i februari 2009.

Nu är målet högre satt.

– Jag tycker att vi definitivt ska upp över 1500 åskådare. Lyckas vi med det skulle jag vara väldigt nöjd och glad på Uppsala- och Upplandspubliken, säger Sara Orebrand.

– Men går vi under 1500 och ändå slår rekordet … Alltså, det låter kanske sjukt att säga att man kommer vara besviken då, men jag vill över 1500. 

Förutsättningarna är lovande, menar Orebrand.

– Dels är det en fredag kväll och dels konkurrerar vi inte med några ungdomsmatcher som det annars kan vara på helgerna. Förutsättningarna är perfekta för att slå ett nytt rekord.

Sirius partners bjuder på fritt inträde och Sirius har bjudit in merparten av ungdomslagen från Uppsala och Uppland.

– Vi har skickat ut personliga inbjudningar till ungdomslag runt omkring hela Uppland och verkligen legat på dem att komma och kolla, säger Sara Orebrand.

Kanske kommer Sirius sportsliga vändning med ett nytt publikrekord?

Sara Orebrand sticker inte under stol med att säsongsstarten har varit resultatmässigt tung. Två segrar på åtta matcher och en placering i botten av superligans tabell är inte enligt plan.

– Om jag ska vara brutalt ärligt är jag definitivt inte nöjd. Det känns som att historien upprepar sig från i fjol. Samtidigt gör vi saker så mycket bättre nu än förra året och jag är betydligt lugnare nu än förra året. 

Fyra matcher återstår före VM-uppehållet – Rönnby (h), Karlstad (b), Iksu (b), Skoghall (h) – och vikten av att vända trenden är vital.

– Självklart är det jätteviktigt, och inte bara viktigt för tabelläget utan det är så viktigt för spelarnas skull och deras tro på sig själva. 

Matchdags

Sirius–Rönnby

Superligan dam

IFU Arena, 19.00

Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!