Molin klar för VM – laddar i Uppsala

Sirius Klara Molin tog som väntat en plats till VM i Neuchatel i Schweiz. Inför mästerskapet kommer Molin och Sverige att ladda upp i såväl Uppsala som i Malaga.

VM-debut på seniornivå väntar i december för Sirius Klara Molin.

VM-debut på seniornivå väntar i december för Sirius Klara Molin.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2019-11-11 16:43

Siriusspelaren har varit en del av det svenska landslaget en längre tid och har spelat VM på U19-nivå, men nu blir det debut i seniormästerskapssammanhang för 22-åringen.

– Det blir något helt annat. Det blir lite viktigare matcher och alla vill prestera på topp. Det blir superkul!, säger Molin efter att truppen släppts under måndagen.

Sverige kommer till mästerskapet, som avgörs 7-15 december, som gigantiska favoriter efter att ha vunnit VM inte mindre än sex gånger i rad. De flesta förväntar sig att det blir ett sjunde även om att Molin varnar lite för Tjeckien och att Finland i vanlig ordning är en vass utmanare.

Blir det press att vinna igen?

–  Sverige har alltid press på sig att prestera. Det gäller att vi kommer ihop som grupp, säger Molin som i landslaget ofta har en något tillbakadragen roll. Ibland är hon långt bak som libero, ibland kliver hon upp på mittfältet.

I Sirius har Molin varit en av lagets mest producerande spelare med sex mål på de åtta matcher hon deltagit i under hösten.

–  Jag har ju gått upp som center och tycker att det har gått bättre och bättre. Jag känner mer bekväm i den rollen nu. Hösten har varit bra men jag tycker att jag kunnat göra lite mer poäng, säger hon.

Första VM-samlingen äger rum på hemmaplan i Uppsala där man kommer att slipa på själva innebandydelen. Kort därefter åker blågult till Malaga för lite mer teamskapande aktiviteter. Sedan blir det en vända hemåt igen innan avresan till Schweiz.

I gruppspelet ställs Sverige mot Slovakien, Tjeckien och Lettland. Sedan tar slutspelet vid med först kvartsfinal. 

Men innan det är dags för VM ska Molin hinna med ytterligare tre matcher med Sirius. Kommande helg väntar Karlstad på bortaplan och helgen därefter står Iksu borta och Skoghall hemma på schemat.

VM-truppen

Målvakter: Alexandra Durling, Täby, Amanda Hill, Kais Mora.

Utespelare: Myra Aggestål, Iksu, Stephanie Boberg, Endre, Lisa Carlsson, Täby, Cornelia Fjellstedt, Iksu, Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon, Moa Gustafsson, Kais Mora, Johanna Hultgren, Kais Mora, Sofia Joelsson, Iksu, Amanda Johansson Delgado, Iksu, Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam, Klara Molin, Sirius, Ellen Rasmussen, Malmö FBC, Iza Rydfjäll, Kloten-Dietlikon, Sara Steen, Endre, Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam, Moa Tschöp, Täby, Emelie Wibron, Iksu, Anna Wijk, Kais Mora. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!