Missat fem matcher – kan bli fler

Storvretas förstemålvakt Viktor Klintsten har varit borta från spel i tre veckor och har missat sfem matcher. Det är återigen ett inflammation i ena knäet som håller honom borta.

Storvretas Viktor Klintsten tvingas till fortsatt vila ett tag till.

Storvretas Viktor Klintsten tvingas till fortsatt vila ett tag till.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-28 19:36

Han stod de fyra första matcherna i årets superliga men sedan har Viktor Klintsten tvingats följa träningar och matcher från sidan. En sena i knäet som löper ned mot smalbenet är inflammerad och det är inte första gången det händer. Han hade det i inledningen på förra säsongen och brukar få det någon gång per säsong och då främst tidigt på säsongen.

– Nu fick jag den två tre dagar före Falun-matchen (premiären). Sedan spelade jag med den de fyra första matcherna, säger Klintsten.

Han får behandlingar och kör rehab men än har det inte gett med sig.

– Det har tagit lite längre tid än vi trott, säger han.

– Bara jag sätter mig så ömmar det och jag vill inte att det ska kännas alls. Jag skulle kunna spela men jag vill inte ha det här hela säsongen.

Söndagens match borta mot Pixbo kommer han troligtvis inte heller att vara med i. 

– Med största sannolikhet är jag inte det. Jag skulle vilja träna i två veckor.

Nästa Storvretauppgift är sedan först 16 november hemma mot Kalmarsund.

Under tiden Klintsten varit borta har Storvreta spelat fem matcher och vunnit samtliga. Jacob Pettersson har stått fyra men i 15–3-segern över jumbon Visby fick 17-årige junioren Emil Lindblom göra debut. 

– Jag har inte sett jättemycket av honom men jag tycker att han har det i sig. Jag brukar se snabbt om en målvakt har det eller ej, säger Klintsten.

Samtliga Storvretamålvakter har en räddningsprocent på 80 procent eller mer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!