Långtifrån någon derbyfeber

Derbyt mellan Storvreta och Sirius ser inte ut att få en inramning värd namnet. Kort tid inför matchen var knappt häften av biljetterna sålda.

Hampus Ahrén i Storvreta i vitt i duell med Sirius Joakim Pettersson i säsongens första derby. Sirius Filip Björk på väg att skynda till.

Hampus Ahrén i Storvreta i vitt i duell med Sirius Joakim Pettersson i säsongens första derby. Sirius Filip Björk på väg att skynda till.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-16 10:29

– Intresset borde vara högre än vad det är just nu, konstaterar Storvretas marknadsansvarige Hannes Öhman om biljettförsäljningen.

Så sent som för två år sedan möttes Uppsalaklubbarna på annandag jul. Då kom nästan 2 500 åskådare till IFU. Hemmalaget Storvreta hade gärna sett att även detta derby spelades på annandagen. Men nu är det tisdag kväll, en vecka före jul, som gäller.

– Klart att vi inte är helt tillfreds med spelschemat. Vi ställde frågan till förbundet om att flytta till annandagen men fick nej, säger Hannes Öhman.

Mästarna var ändå ute i god tid och ställde frågan före seriestart, enligt Öhman.

– Men reglerna är sådana att man får inte bryta den kronologiska ordningen i spelschemat, tillägger han.

Storvreta möter nämligen Falun på bortaplan på lördag 21 december. Hade derbyt flyttats till annandagen hade ordningen brutits. 

Nu riskerar derbyt att få en lägre publiksiffra än normalt. Under söndagen fanns det många lediga stolar att välja på den som önskade boka biljetter.

– Det är halvfullt just nu. Det är en bit över 1 000 biljetter sålda. Hade det i stället varit en annandag vi spelat på hade det varit det dubbla, det är jag övertygad om, säger Öhman som inte tror i första hand att det handlar om pengar om någon väljer att avstå matchen nära inpå julfirandet utan tidsbrist.

– Man har inte tiden att gå på matchen. Det är vår absolut största motståndare när det gäller liveidrott överlag, säger han.

Förutom att stämningen på plats kanske inte blir den bästa riskerar Storvreta att gå miste om intäkter, rätt stora sådana. Öhman uppskattar skillnaden mellan nuvarande matchtid och annandagen till ett sexsiffrigt belopp.

– Det skiljer säkert hundra tusen kronor, säger han.

Nu hoppas Öhman att det ändå kommer att sluta på en publiksiffra som är uppe och nosar på runt 2 000. När det kommer till det sportsliga ger han rivalen rätt stora möjligheter till att skrälla. detta trots att det skiljer många platser och många poäng i tabellen.

– Det kommer att bli en riktig kamp, inte alls någon promenadseger. Det känns helt öppet just nu och jag tror verkligen att Sirius kan hota, säger han.

Han nämner Storvretas mindre bra form på senare tid som anledning till att blåsvart kan skrälla. Samtidigt kommer Sirius närmast ifrån en 9–2-förlust borta mot Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!