Långa sviten bruten: Klart vi är förbannade

Andra raka förlusten och säsongens första under ordinarie tid. Dalen bröt Storvretas 22 matcher långa segersvit i seriespel på hemmaplan.

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson var nedstämd efter vad som var säsongens första förlust under ordinarie tid. "Klart att vi är förbannade över att förlora".

Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson var nedstämd efter vad som var säsongens första förlust under ordinarie tid. "Klart att vi är förbannade över att förlora".

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-04 21:58

I söndags tappade Storvreta en tremålsledning till oavgjort under full tid borta mot Linköping. Till slut blev det förlust i straffläggning.

Tre dagar senare kammade svenska mästarna noll i iFU Arena när Dalen gick från 2–2 till seger med 5–2 under slutperioden.

För första gången den här säsongen hackar det rejält för mästarna.

– Det här kan vara nyttigt och lärorikt, säger tränaren Andreas Harnesk.

– Det är ingen katastrof och inte skitdåligt, men det är klart att vi är förbannade över att förlora, säger lagkaptenen Mattias Samuelsson.

Dalen verkar vara ett lag som passar Storvreta mindre bra. Visserligen blev det avancemang förbi Umeålaget i vårens slutspel, men då vann västerbottningarna en match efter förlängning i IFU Arena och var det enda laget (i seriepremiären förra året) som vann över rödtröjorna i IFU Arena i seriespelet. Det var då, i september 2018, Storvreta senast förlorade på hemmagolvet. Fram till nu.

– Det är ingen slump. De är bra på försvarsspel och att ta bort kontringar, säger Harnesk.

– Det är ett välskolat lag och vi måste spela bättre och snabbare, säger Samuelsson.

Efter en chockinledning och två baklängesmål efter endast 4.42 av matchen fick Storvreta jobba i uppförsbacke. Först efter 12.37 i mittperioden var hemmalaget ikapp. Man hade bud på mer i mittperioden utan att ta tillvara på de chanserna.

När allt skulle avgöras i den tredje var det gästerna som var starkast. Daniel Sonidssons 2–3 ur snäv vinkel blev matchavgörande.

– Precis när vi skulle gå ned på folk gjorde de mål, säger tränare Harnesk som fick se sin bror Lukas bli vinnare i denna brödrakamp.

Storvreta fick aldrig till något riktigt tryck i slutet och 2–4 kom i stället med mindre än två minuter kvar. Kraften såg ut att saknas i hemmalaget den här kvällen.

Harnesk vill inte göra en "för stor analys" av de två förlusterna i rad eller kalla det en formsvacka. Inte heller Samuelsson.

– Säsonger går upp och ned i hur mycket kraft man har, det kommer perioder som är tuffare. Förhoppningsvis får vi en bra effekt av det här, säger lagkaptenen. 

Matchfakta

Storvreta–Dalen 2–5

Superligan

(1–2 , 1–0 , 0–3 ) Målen: 0–1 (1.01) Mattias Ljunggren, 0–2 (4.42) Christoffer Andersson, 1–2 (7.17) Henrik Stenberg, 2–2 (32.37) Albin Sjögren, 2–3 (51.37) Daniel Sonidsson, 2–4 (58.19) Anton Åkerlund, 2–5 (59.18) Linus Holmgren, öppen kasse. Publik: 1 312

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!