Landslagsspelare skadad i Storvreta

Han är uttagen för spel i landslaget till veckan men nu är Storvretastjärnan Rasmus Sundstedt skadad. Hur länge han blir borta är just nu oklart.

Rasmus Sundstedt saknas när Storvreta åker till Mönlycke för match mot Pixbo Wallenstam.

Rasmus Sundstedt saknas när Storvreta åker till Mönlycke för match mot Pixbo Wallenstam.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-02 20:20

Storvreta åker under söndagen till Mölnlycke för att ta sig an serietrean Pixbo i ett toppmöte. I den matchen kommer mästarna att sakna målvakten Viktor Klintsten (knä) och Valdemar Ahlroth (fot) men alltså även Rasmus Sundstedt som skadat sig i en baksida. Hur länge han blir borta är i dagsläget inte känt. 

– Vi vet inte. Det är bara en sträckning, hoppas vi, säger Storvretatränaren Andreas Harnesk och fortsätter:

– Han rehabar i helgen och sen får vi se hur kroppen svarar. Är det en lätt sträckning är han borta fyra till sex dagar. Är det en värre är det betydligt längre.

Sundstedt kommer med största sannolikhet inte åka med landslaget till Finland om några dagar för landskamper mot Finland, Tjeckien och Schweiz.

Nämnda Klintsten och Ahlroth ska vara på väg tillbaka i Storvreta och samma gäller med långtidsskadade Nicklas Paulsson.

–  Han testade på matchspel i veckan, säger Harnesk om Paulssons status. 

Storvreta har inlett säsongen på bästa sätt med nio raka segrar och har på sina fyra senaste matcher vräkt in 38 mål. Och laget blir bara bättre och bättre om man ska tro Storvretatränaren. Under söndagen väntar alltså en tuff match på bortaplan.

–  De är bra över lag, har en bra målvakt och bra förstafemma, säger Harnesk om Pixbo och nämner Martin Östholm och Gustav Fritzell (poängligatvåa!) med flera. 

Matchdags

Pixbo Wallenstam–Storvreta

Superligan

Wallenstamhallen 16.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!