Landslagsbacken närmar sig comeback

Sirius landslagsback Natalie Hjertberg är på väg tillbaka i spel efter en långvarig skada.

Natalie Hjertberg närmar sig spel efter fotskadan.

Natalie Hjertberg närmar sig spel efter fotskadan.

Foto: Daniel Meisels

Innebandy2019-11-02 07:42

Natalie Hjertberg värvades till Sirius från Dalen inför den här säsongen. Hittills har det bara blivit tre matcher för det 20-åriga innebandylöftet, som tvingats till en längre vila på grund av en fotskada. 
Men nu ser det ljusare ut för en comeback, inom en inte alltför avlägsen framtid. Dock är hon inte aktuell inför lördagens bortamatch mot Jönköping. 
– Det ser bättre ut nu, och det kändes värt att bli hel och vila en månad. Alla tester ser positiva ut, men någon match mot Jönköping blir det inte. Den är lite tidig. Men om kroppen svarar så hoppas jag vara tillbaka inom två veckor,  men jag vill chansa, säger Natalie Hjertberg. 
Att komma till en ny klubb och börja med en skada och stå vid sidan av är givetvis inte optimalt, men Natalie Hjertberg ser det positiva. 
– Det har varit lite tufft, men jag känner att jag kom in bra i laget från start. Jag har fått det stöd som jag behöver och jag känner att jag är en del av laget, säger hon. 
Sirius möter Jönköping under lördagen, ett lag som ligger efter Sirius i tabellen, och Natalie Hjertberg tror på en bra chans för sina lagkamrater. 
– Det blir en tuff och jämn match. Men har alla hundra procents fokus och ger järnet så tycker jag att vi ska vinna. Det kommer bli jämnt, men gör vi det vi ska så drar vi längsta strået, säger hon. 

Matchdags

Jönköping - Sirius 
Superligan
Jönköpings Idrottshus, 14.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!