Lämnar jumboplatsen efter seger

Första målet i SSL, storspelande målvakt och lämnad jumboplats. Sirius hade mycket att fira efter 8–3-segern mot Helsingborg.

Filip Björk stod för ett mål och en assist.

Innebandy2019-11-24 18:11

Filip Björk stod för matchens delikatess när han bakom mål passade bollen mellan sina egna ben till Kevin Söderling som sköt in 2–0.
Dessförinnan inledde Axel Solander målskyttet med sitt första mål någonsin i SSL.

– Jag såg Kevin och chansade med passningen och med flyt går sådana fram. Vi gick in i matchen med bra energi och inte samma tunga ryggsäck som vi haft i tidigare matcher utan kunde släppa loss lite, säger Filip Björk.

I andra perioden dubblade Sirius sin ledning på tio sekunder när bollen hamnade hos Billy Nilsson framför mål och han sköt in trean. Bara tio sekunder senare satte Björk 4–0 efter en snabb kontring.
En storspelande Oskar-Viking Tjernberg med 26 räddningar gjorde att segern aldrig var hotad i tredje perioden.

– Efter första pratade vi om att göra fler mål och fortsätta gå framåt, säger Filip Björk.

Segern var Sirius fjärde för säsongen och gör att de klättrar från jumbo till elfteplats i tabellen.

– En otroligt viktig seger. Vi visar för oss själva att vi kan prestera och måste fortsätta ha samma energi och känsla i laget, säger Filip Björk.

Matchfakta

Helsingborg–Sirius 3–8
(0–2, 1–3, 1–3)
Målen: 0–1 (14.36) Axel Solander, 0–2 (16.39) Kevin Söderling, 0–3 (22.40) Billy Nilsson, 0–4 (22.50) Filip Björk, 1–4 (24.27) Jonathan Nilsson, 1–5 (30.22) Christian Sandsund, 2–5 (40.10) Jonathan Nilsson, 2–6 (52.09) Billy Nilsson, 2–7 (57.49) Joakim Alvinder, 3–7 (57.55), 3–8 (58.44) Kevin Söderling. Publik: 478.