Klintsten tillbaka – full koll av Storvreta

Viktor Klintsten var tillbaka efter sju veckors skadefrånvaro men behövde inte anstränga sig jättemycket. Storvreta hade matchen mot Warberg under total kontroll.

Storvretamålvakten Viktor Klintsten gjorde comeback mot Warberg och gör en av flera bra räddningar i den tredje perioden i matchen som hemmalaget vann med 8-3.

Storvretamålvakten Viktor Klintsten gjorde comeback mot Warberg och gör en av flera bra räddningar i den tredje perioden i matchen som hemmalaget vann med 8-3.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-11-23 18:55

Klintsten har inte spelat sedan matchen mot Dalen för sju veckor sedan. Ett trasslande knä har satt stopp för spel. Nu var han tillbaka med besked.

– Men det var jobbigt. Kroppen är inte uppe i matchtempo och någon matchform är det väl inte än, säger Klintsten, som fick se sitt lag vinna komfortabelt.

– Vad blev det? 7–3. Vi hade kunnat gjort fler mål, men vi fick inte bollen, säger Klintsten, som i hastigheten glömde ett Storvretamål, det sista i tom kasse av Albin Sjögren när klockan precis tickade in på 20.00.

Det blev alltså 8–3 mot nykomlingen Warberg, som dock gjorde hyggligt motstånd. 

– Det kan vara lite svårt att tända till i sådana här matcher. Det är i januari (Champions Cup) och i slutspelet som vi och jag ska vara som bäst, säger Viktor Klintsten.

– Det är tufft mot nykomlingar rent mentalt, konstaterar han.

Efter matchen hyllades Klintsten av sin yngste supporter, nämligen systersonen Nils (se video på unt.se/sport) som också fick hålla i hjälmen medan syrran Jennifer hjälpte till. En puss av flickvännen Frida blev det också. Men så nervöst var det inte på läktaren, detta trots att Klintsten varit borta så länge.

– De har sett så många matcher nu, säger Klintsten med ett skratt.

Storvreta har det bra förspänt på målvaktssidan, men Viktor Klintsten lär vara ohotad etta.

– Förflyttningarna var inte helt hundraprocentiga, men i den sista perioden gick det bättre, säger Storvretamålvakten, som alltså inte spelat match på sju veckor. Dessförinnan hade han inlett säsongen strålande, kanske den bästa starten på många år.

Själva matchen är egentligen inte så mycket att orda om. Storvreta gjorde vad som behövdes och kanske lite till. Laget var aldrig hotat någon gång även om de två sista målen kom i tom kasse.

För övrigt skapade Warberg väldigt få chanser när man plockade ut målvakten i slutminuterna.

Jennifer, lille Nils och Frida kunde sitta lugnt på läktaren.

Matchfakta

Storvreta–Warberg 8–3

(2–1, 2–1, 4–1)

Målen: 1–0 (4.53) Michael Jansson, 1–1 (9.08) Mattias Kongstad, 2–1 (19.17) Albin Sjögren, 3–1 (26.14) Victor Andersson, 4–1 (26.33) Niklas Winroth, 4–2 (36.28) Filip Erheden, 5–2 (41.48) Jimmie Pettersson, 6–2 (44.01) Jimmie Pettersson, 6–3 (54.09) Tom Carlsson, 7–3 (57.50) Albin Sjögren, 8–3 (59.59) Albin Sjögren.

Publik: 1 046

Henrik Stenberg (12) ytterst nära att göra mål för Storvreta.
Henrik Stenberg (12) ytterst nära att göra mål för Storvreta.
Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!