"Kidsen har sett fram emot det här"

Världens största innebandyturnering går mot sitt slut. Sirius P07 och Åkersberga F07 är två av flera lag som spelar när de sista klasserna avgörs under söndagen och måndagen.

Segerfirande för Sirius P07.

Segerfirande för Sirius P07.

Foto: Tobias Skagerström

Innebandy2020-01-05 11:10

Under söndagen och måndagen avgörs pojkar och flickor födda -07, -08, -09, -10 och yngre som är de sista klasserna i Storvretacupen.
Efter flera intensiva dagar med spel i hallar runtom i hela Uppsala närmar sig världens största innebandycup sitt slut.

– Det är alltid roligt att spela Storvretacupen, vi åker på många cuper och turneringar men det är alltid något speciellt med Storvretacupen som är den största. Kidsen har sett fram emot den hela året och det är cup nummer ett säger Ola Eriksson, ledare i Sirius P07.

I sin tredje match i gruppspelet ställdes Sirius P07 mot finska Eräviikingit i IFU Arena och laget vann med 5–2 efter en jämn tillställning.
Det här är tredje gången som laget deltar i Storvretacupen och Sirius har flera lag med i årsklassen.

– Det var en häftig match och kul att möta finskt motstånd. De spelade fysiskt, tufft och med mycket energi så det var tufft men det är sådana matcher som är roliga att spela. Vi har flera lag som är med och spelar så vi håller koll, stöttar och hjälper varandra, säger Ola Eriksson.

Det här är 27:e gången i rad som Storvretacupen avgörs och omkring 14 000 deltagare gör den till världens största innebandycup 
Flera klasser har växt rejält med många lag och i år slogs rekord i antalet deltagande lag med drygt 830 stycken.

– Det här är tredje eller fjärde gången som vi är här och det är lika roligt varje gång. Det är kul att möta andra lag än de man vanligen möter i seriespelet, säger Fredrika Välitalo, ledare i Åkersberga F07.

I sin tredje match i gruppspelet som avgjordes under lördagsförmiddagen vann de mot finska Northern Stars.

– Det var en rolig och snabb match. Det har varit full fart hittills med matcher och annat, det blir inte så mycket sömn men det får man ta igen sen. Förhoppningsvis går vi vidare till måndagen så vi får stanna en natt till, säger Fredrika Välitalo.

Sirius P07 är ett av flera lag som spelar under Storvretacupens sista dagar.
Sirius P07 är ett av flera lag som spelar under Storvretacupens sista dagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!