Här är Sirius tre glädjebesked

Sirius får tillbaka tre nyckelspelare inför söndagens viktiga match hemma mot Skoghall.

Jennifer Gräll är tillbaka mellan stolparna.

Jennifer Gräll är tillbaka mellan stolparna.

Foto: Håkan Lundh/UNT-arkiv

Innebandy2019-11-23 18:59

Jennifer Gräll, Sofie Paulsson och Lovisa Åström saknades alla när Sirius i fredags föll stort mot Iksu med 10–2. När Skohall gästar IFU Arena under söndagen är den viktiga trion tillbaka i spel igen för Sirius del.

– Alla är tillgängliga, säger tränaren Mårten Pederson.

Vad betyder trions återkomst för er?

– Det är klart att det är bra spelare. Paulsson kommer vi att vila inledningsvis i matchen, men hon kommer att kunna spela om det behövs, säger Pederson. 

Matchen mot Skoghall är den sista för Sirius innan ett längre VM-uppehåll på nästan en månad väntar till den 21 december. Och matchen är viktig för laget som slåss om en slutspelsplats. Sirius har elva inspelade poäng, men nästjumbon Skoghall är bara fyra efter.

– Det är en viktig match för oss helt klart. Vi behöver studsa tillbaka och komma in i uppehållet med en bra känsla. Vi har läst på om Skoghall och kommer att försöka straffa de där vi tycker att de är lite sämre.

Var det enkelt att släppa fredagens match?

– Vi måste släppa det, det finns inget annat. Det spelar ingen roll vad det hade blivit för resultat utan nu måste vi fokusera på söndagens match. 

Kommer uppehållet lägligt känner du?

– Jag tror nog att vi hade kunnat köra på, men det spelar ingen roll. Det kommer varken lägligt eller olägligt. Vi kommer gå in och träna ned oss för att komma tillbaka starkare efter uppehållet, säger Mårten Pederson. 

Matchdags

Sirius–Skoghall

IFU Arena, 14.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!