Grälls storspel bakom Siriusvinst

Storspel av Jennifer Gräll. Storpublik i IFU Arena. Och storvinst för Sirius efter 5-1 mot Rönnby.

Jennifer Gräll storspelade när SIrius vann mot Rönnby.

Innebandy2019-11-08 21:42

Sirius gjorde en av säsongens bättre insatser, när laget besegrade Rönnby inför nya rekordpubliken 1387 i IFU Arena (läs annan artikel).
En stor anledning till segern stavas målvaktsinsatsen av Jennifer Gräll. Hon storspelade matchen igenom och var mindre än två minuter från att hålla nollan. Framförallt höll hon emot när Sirius gick fram till 2-0 efter två perioder. Sirius kunde sedan punktera matchen i slutperioden med tre mål.
– Skönt. Jag fick så mycket hjälp i dag. Att målet kom till slut, ja men det skulle väl komma någon gång. Speciellt när vi fick en femma emot oss i slutet, säger Jennifer Gräll.
Tränaren Mårten Pederson berömde också den storspelande målvakten.
– Hon är galet bra. En stjärnmålvakt. En av de bästa i Sverige skulle jag vilja säga, säger Mårten Pederson.
Gräll har haft skadeproblem, men det märktes inte mot Rönnby. Hon stod i vägen för 25 av 26 Rönnbyskott.
– Jag käkar mediciner, men det ska väl bli bra så småningom, säger Jennifer Gräll.
Sirius spelade stabilt matchen igenom, och klarade av flera boxplay. Men Pederson tryckte på en annan viktig sak.
– Vi satte energin i dag, det var roligt att spela innebandy, säger han.

Matchfakta

Sirius - Rönnby 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
Målen: 1-0 (11.03) Klara Molin, 2-0 (33.56) Lovisa Åström (Anna Gertz), 3-0 (48.58) Maja Brodin (Gertz), 4-0 (49.29) Amanda Ljunggren (Jonna Vuontisvaara), 5-0 (52.25) Linnea Hammar (Vuontisvaara), 5-1 (58.21) Jonna Sjöberg (Tova Eriksson).
Publik: 1 387.