Förlust igen - men poäng

För andra gången på två dagar förlorade EIBK:s damer i division 1. Den här gången mot Gävle med 2–3.

Nätade 1. Keli Franks satte ett av EIBK:s mål

Innebandy2017-12-10 16:19

Det dröjde bara 20 timmar från att matchen mot Borlänge avslutades på hemmaplan innan det var dags för ny drabbning för EIBK i damettan. Och nu handlade det om bortamatch mot mittenlaget Gävle.

Och trots nytt nederlag blev EIBK inte helt lottlösa eftersom förlusten kom efter förlängning.

Det var nämligen 2–2 efter full tid.

Gävle tog ledningen mitt i den första perioden men på 66 röda sekunder hade både Evelina Widberg och Keli Franks placerat skott bakom hemmakeepern och sett till att vända på matchen.

Med knappa två minuter kvar av mellanakten lyckades dock Therese Gustafsson passera EIBK-keepern Thilda Olsson med ett skott.

Den tredje perioden blev mållös vilket gav lagen varsin poäng men Gävle behövde bara 46 sekunder av förlängningen för att säkra ytterligare en poäng.

EIBK har fortfarande ett glapp ned till nedflyttningsstrecket och spelar den sista matchen innan juluppehållet i S:t Ilian på lördag mot Sirius.