Förbundskaptenen hyllar Siriusstjärnan

För två år sedan stoppades Klara Molin av en axelskada. Nu är Siriusstjärnan redo för debut i VM – och hon hyllas stort av förbundskaptenen Åsa Karlsson.

Innebandylandslagets förbundskapten förbundskapten Åsa Karlsson

Innebandylandslagets förbundskapten förbundskapten Åsa Karlsson

Foto: Henrik Montgomery/TT

Innebandy2019-11-27 15:09

Klara Molin stod över torsdagens landslagsträning på grund av en elak förkylning, men det viktigaste är att hon kan spela VM senare i december. Kvittot fick hon från läktaren i IFU Arena när landslaget samlades i Uppsala.

Förbundskaptenen Åsa Karlsson sparade inte på de stora orden:

– Alla skulle vilja ha en sådan spelare i sitt lag som man kan använda på vilken position som helst och som sedan accepterar det. Det är en oerhört viktig egenskap hon har.

Åsa Karlsson hade Klara Molin under sina vingar i U19-landslaget för ett par år sedan och vet vad hon får ut av den 22-åriga Siriusstjärnan.

– Hon är stor, rejäl och bra i duellspelet och kan spela på i stort sett vilken position som helst och gör det till hundra procent. Hon bryter lite av det mönster vi har i truppen. Hon kanske inte har de snabbaste handlederna, men vi behöver ha kraftpaket. Och hon är en ledartyp trots sin ringa ålder.

Visste du att hon skulle bli så bra som hon är i dag?

– Ja, det såg vi tidigt när vi scoutade inför U19-landslaget. Hon bar Upplandslaget under distrikslags-SM och sedan kom hon till oss och vi kunde använda henne både som back, forward och center. Det syntes också att hon hade spelat bandy länge och att kunna använda båda sidor av bladet är en stor styrka hos henne, säger Åsa Karlsson, vars landslag nu åker till Malaga i Spanien för teambuildning.

VM avgörs den 7–15 december i Neuchatel, Schweiz, där Sverige jagar sitt sjunde raka guld.

Klara Molin på plats i IFU Arena.
Klara Molin på plats i IFU Arena.
Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!