De visade vägen: Bra dag på jobbet

Det var slutet som var matchens behållning men det var i inledningen som andrafemmans Robin Nilsberth och Alexander Rudd visade vägen för Storvreta lite extra.

Spelarna i Storvretas andrafemma stod för en mycket bra insats mot Jönköping. Här ses Alexander Rudd, Robin Nilsberth och Simon Götz.

Spelarna i Storvretas andrafemma stod för en mycket bra insats mot Jönköping. Här ses Alexander Rudd, Robin Nilsberth och Simon Götz.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-27 22:47

Storvreta hade två vassa formationer i 9–3-segern över Jönköping på onsdagskvällen. Förstafemman var bra men frågan är om inte den andra formationen var strået vassare. Alexander Rudd är bättre än på många år – så här tidigt på säsongen – och stod för ett mål och tre framspelningar. Och Robin Nilsberth, som väntar på dom från juridiska nämnden, höll sånär på att bli hattrickskytt genom sitt vassa skytte. Tillsammans med Alexander Janols (två perioder), Simon Götz och Niklas Winroth stod de för en riktigt stark prestation hemma i IFU Arena.

– Vår formation hade bra stäm hela matchen men vi kunde ha gjort fler mål, framför allt jag, säger Rudd.

Men det här var inte en match Rudd behövde vara självkritisk efter. Och som UNT uppmärksammat tidigare är han på väg mot sin bästa säsong poängmässigt på många år. Mycket har att göra med att han fått vara skadefri och kunnat tränat bättre än tidigare. 

– Tidigare år har jag väl legat på plats 50 i poängligan i serien och i slutspelet topp tre. Jag mår bättre än på länge. Så bra som jag mådde innan hjärnskakningarna, säger han.

Han spelade fram och andra fick göra målen i början. Rudd passade till tre av Storvretas fyra första mål. I slutet av matchen blev även han målskytt när han helt fri med målvakten iskallt vinklade upp bollen med en hand.

Två av de tre framspelningar till mål gick till Robin Nilsberth. Samme Nilsberth som har skickats till juridiska nämnden för dom efter en tackling mot Warberg i förra omgången. Han får spela i avvaktan på eventuell avstängning. Men själv tror han inte på att det blir något.

– Jag har jättesvårt att se det, säger han och hänvisar till den rapport som lämnats.

– Där står att jag siktar på hans axel, träffar hans axel och att det inte är någon blindside. Men jag ska inte säga för mycket.

Förseelsen gav ingen utvisning i matchen.

Mot Jönköping blev han alltså tvåmålsskytt tidigt i matchen. I den tredje perioden kom dock rycket som gav storsegern. Hemmalaget gick då från 4–2 till hela 9–3.

– Vi sade till varandra efter två perioder att vi skulle gå ihop och ta ned matchen. För vår femma var det stabilt rakt igenom, jag tror att vi spelade 5–1 i matchen. En bra dag på jobbet. Det här var en proffsig insats av oss, ett steg framåt, säger Nilsberth.

Storvretatränaren Andreas Harnesk gillade vad han såg i matchen – och inte minst från de två första formationerna.

– Vi hade två femmor som var skitbra i dag. Målet är att gå på tre femmor men ibland behöver de som är riktigt heta få bli belönade, säger han om hur hemmalaget gick ned på folk och fick en bra utväxling av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!