Därför lämnar sportchefen Storvreta

Han var med och byggde Storvretas senaste SM-guldlag. Men nu har sportchefen Michael Rasi hoppat av sitt uppdrag. "Det blev för mycket".

Michael Rasi kort efter SM-finalen i Globen i våras när han fick fira klubbens senaste SM-guld.

Michael Rasi kort efter SM-finalen i Globen i våras när han fick fira klubbens senaste SM-guld.

Foto: Henrik Söderlund

Innebandy2019-09-10 20:34

Att ligga på topp har sitt pris. Jobbet som sportsligt ansvarig i Storvreta blev för mycket för Michael Rasi som till slut blev sjuk på kuppen. Han berättar om feber i veckor och att han till slut, på försommaren, fick ta ett rejält brejk.

– Jag behövde en vecka där jag stängde av mobilen och bara lade mig och tittade på film. Nånstans måste man lyssna på signalerna, säger Rasi.

– Storvretagrejen gjorde jag för att det var en häftig och rolig grej, en häftig utmaning. Men till slut kände jag att det blev för mycket och då var jag tvungen att välja, och då valde jag mitt civila jobb och min familj, det måste gå före.

Han var från början ansvarig i en sportgrupp men gruppen blev sakta men säkert mindre. Till slut var det bara Rasi kvar.

– Han skulle haft hjälp, men de hoppade av en efter en, säger Storvretas vice ordförande Henrik Ededahl.

Rasi mår nu bra men är alltså inte längre delaktig i Storvreta. Ededahl säger att han hoppas att det är en paus och att Rasi kommer tillbaka nån gång i framtiden men kommande säsong kommer den tidigare sportchefen nöja sig med att gå till IFU Arena och se lagets matcher.

Ededahl, som klev av som ordförande (är nu vice ordförande) på det senaste årsmötet får nu vara tillförordnad sportchef tills klubben hittat en mer permanent lösning.

– Vi håller på och skapar en sportgrupp som ska ta över och vi hade ett möte i förra veckan. Vi vill ha ett nytt möte inför Falun-matchen (seriepremiären 24 september), säger Ededahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!