Ängs härliga femling gav tre poäng

Enköpings IBK tog tre viktiga poäng mot Enhörningarna (9–4) i den nedre delen av herrtrean. Stor segerherre blev Simon Äng som dundrade in fem bollar i nät.

Femmålsskytt. Simon Äng sänkte Enhörningarna.

Femmålsskytt. Simon Äng sänkte Enhörningarna.

Foto: Anders Forngren

Innebandy2017-11-25 13:01

Det handlade alltså mycket om EIBK:s målfarlige forward Simon Äng. Faktum är att han i skrivande stund är den spelare som gjort flest mål av alla i division 3.

Han stod på elva fullträffar när matchen inleddes men det skulle bli en trevlig lördag för honom.

EIBK började dock lite sömnigt mot Enhörningarna. Ett lag som inte ens hade två kompletta femmor.

– Vi spelade lite avvaktande. Ville egentligen att vi skulle få dem att jobba för att få nytta av det mot slutet, sa EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

Men allt eftersom fick EIBK ordning på spelet. Jonathan Piispanen kvitterade hemmalagets tidiga ledningsmål innan Äng hittade nätet för första gången. Christoffer Lennartsson satte 3–2. Då såg Äng till att fullborda ett hattrick och 5–2-ledning.

Men varken Äng eller EIBK var färdiga med målproduktionen. Jonathan Hillerstig satte 6–2 och Äng, förstås, tryckte in 7–2 och allt såg lugnt och fridfullt ut.

– Vi slappnade av för tidigt, suckade Olofsson.

Två snabba reduceringar gjorde att Enhörningarna gjorde lite match av det här.

– Vi gick ned på folk för att få igång spelet igen, berättade EIBK-tränaren.

En han inte behövde få igång var Simon Äng. Han såg till att sätta sitt femte mål för dagen och 16:e totalt för säsongen när han satte 8–4, dessutom såg Albin Pettersson till att avsluta matchen med ett vackert Zorromål vilket gav 9–4.

– Skön seger, nu har vi fyra raka utan förlust. De nästkommande matcherna har vi Almunge och Björklinge U så vi hoppas kunna fortsätta den här sviten och ta oss uppåt i tabellen, avslutade en belåten Andreas Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!