Alunda vann uddamålsseger mot Midas

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Alunda, som vann hemma mot Midas med 5-4 (2-2, 2-0, 1-2) i division 2 GUD grupp B herr i innebandy på fredagen.

Alunda IBF vann mot Midas IBK

Innebandy2024-10-11 22:10

- Otroligt skön seger! Vi gör en väldigt bra kämpamatch där alla sliter oerhört hårt hela matchen. Det blev inget skönspel utan ett derby som präglades av mycket kamp. Vi fick slita hårt i slutet med flera utvisningar emot oss men lyckas reda ut det. Härlig seger mot en stark motståndare, kommenterade Alundas tränare Dan Collin.

Alunda tog ledningen efter 6.43, genom Gabriel Eriksson på pass av Melker Johansson.

Midas kvitterade till 1-1 efter 7.47, när Benjamin Hafdell hittade rätt framspelad av Viggo Åkerlund.

Alunda tog ledningen på nytt efter 7.57, när Fabian Mattsson slog till.

Midas kvitterade till 2-2 efter 19.17, genom Erik Gustafsson.

I andra perioden var det Alunda som dominerade och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Andreas Runermark och Fabian Mattsson. Midas reducerade dock till 4-3 genom Marcus Andersson tidigt i tredje perioden av matchen.

Efter 13.37 gjorde Alunda 5-3, återigen genom Andreas Runermark och tog ett rejält grepp om matchen.

Midas reducerade dock till 5-4 genom Marcus Andersson när bara tre minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Andreas Runermark och Fabian Mattsson gjorde två mål och ett assist var för Alunda.

För Alunda gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Midas är på andra plats.

Nästa motstånd för Alunda är Runsten. Lagen möts lördag 19 oktober 14.00 i Träffen Arena.