17-åringen var populär efter segern

Han är bara 17 år och aldrig spelat i Superligan. Nu kom debuten när Storvreta krossade Visby. "Jag var riktigt nervös under dagen."

Storvretas målvakt Emil Lindblom under matchen mot Visby, hans första i Superligan.

Storvretas målvakt Emil Lindblom under matchen mot Visby, hans första i Superligan.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-10-24 21:44

Emil Lindblom kommer visserligen från Björklinge, där han spelade innebandy som liten, men sedan åttonde klass har han lirat för Storvreta. Nu gjorde han debut i Superligan.

– Det var kul att spela och jag är nöjd med insatsen. Det var nervöst på dagen innan matchen men när det började så var det lugnt, säger 17-åringen.

Innan matchen spådde lagkaptenen Mattias Samuelsson att Lindblom skulle hålla nollan. Han tippade 7–0. Så blev det inte. Tre baklängesmål, som kom när Storvreta uppträdde lite nonchalant.

– Han fick ingen hjälp vid målen, konstaterar femmålsskytten Jimmie Pettersson.

Emil Lindblom var den mest populäre Storvretaspelaren efter matchen, där publiken som vanligt fick träffa några av hemmahjältarna efteråt. Det tog åtskilligt med tid innan Lindblom kunde knalla in i omklädningsrummet för att duscha.

– Allt var jättekul. Det är det här man har drömt om, säger den unge målvakten, som trots Petterssons ord om "för lite hjälp vid målen" passade på att berömma lagets försvarsspel och den hjälp han trots allt fick under matchen.

Karta: IFU Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!