Inget firande för kidnappad Berlin

Peter Berlin "kidnappades" efter Sirius match. Tanken var att han skulle få fira en seger i Göteborg, men så blev det inte.

29 januari 2015 12:56

Sirius gjorde en bra bortamatch mot seriens bästa lag, men Pixbo var effektivare och vann med 5–3. Efteråt blev Peter Berlin haffad av sin kusin som utan hans vetskap suttit på läktaren i Lisebergshallen.

– Jag ska tydligen stanna kvar här ... Jag pratade med honom (kusinen) tidigare i dag och då sade han ingenting om att han var i Göteborg. Han hade tydligen pratat med tränaren också och förberett allt, säger Peter Berlin med ett leende.

Tyvärr blir det inget firande i Göteborg för Siriusspelaren.

– Det var synd. Första perioden var inte bra, men sedan tycker jag att vi gjorde en bra match, men vi hade lite stolpe ut och det är typiskt för oss nu, säger Berlin, som själv missade ett friläge.

Trots förlusten måste Sirius insats anses som bra – men tränaren David Ahlmark håller inte med helt och hållet:

– Nu spelade vi bra i 40 minuter. Men den första perioden? Nej, den var inte alls bra. Det var där vi förlorade matchen, säger han.

Men under de första åtta minuterna av matchen, fram till Pixbos ledningsmål efter 8.14, så skapade hemmalaget väldigt lite.

– Det spelar ingen roll. Jag fokuserar på vårt spel och det var inte bra, säger Ahlmark.

Sista delen av första perioden var dock inte bra. Pixbo hade 3–1 efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden var Sirius bäst, men den slutade ändå mållös.

Efter Billy Nilssons reducering (3–2) i mitten av den tredje perioden hade Sirius en hel bra kvitteringslägen, men i stället kom två snabba Pixbomål.

Det här var Sirius fjärde raka förlust.

– Men det var ett stort steg i rätt riktning. Vi hade ett bättre anfallsspel än vad vi haft i de senaste matcherna, säger Peter Berlin.

David Ahlmark har inga ursäkter:

– Prestationen var inte tillräckligt bra. Det spelar ingen roll om vi möter serieledaren på bortaplan, vi var inte tillräckligt bra i 60 minuter.

Innebandy

Superligan

Pixbo–Sirius 5–3

(3–1, 0–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (8.14) Patrik Malmström (Daniel Calebsson), 2–0 (10.04) Jesper Andreasson (Albin Thurén), 3–0 (12.30) Emil Julkunen (Victor Selindh), 3–1 (19.23) Christoffer Carlsson (Billy Nilsson). Skott: 10–5.

Andra perioden: Skott: 5–9.

Tredje perioden: 3–2 (8.18) Billy Nilsson (Dan Johansson), 4–2 (14.14) Martin Östholm (Patrik Malmström), 5–2 (14.47) Kasper Hydén (Daniel Calebsson), 5–3 (15.49) Kim Johansson (Patric Krisandersson). Skott:6–14.

Utvisningar, Pixbo: 3x2 min. Sirius: Inga.

Publik: Ca 400.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh