Upsalaherrarna kunde därmed inte upprepa fjolårets bronsmedalj, då laget kom på delad tredje plats i elitserien. Extra snöpligt eftersom laget var i ledning under de två första dagarna av SM den här veckan.

– Vi var ändå fjärde bäst i landet, och hade en bra vecka och jag tycker att vi spelade upp oss under sista dagen, som lag, säger klubbens pro Andreas Högberg Piik.

Upsala var till slut ett slag före Gävle i fajten om fjärdeplatsen. SM-guldet gick till slut till AIK, som därmed bärgade sin första titel.

– Det var lite långt upp till de ledande lagen. Men som helhet måste vi ändå vara nöjda. Det var kul att vara i toppen så länge som vi var, men visst är det en liten besvikelse, framförallt hur vi spelade på fredag eftermiddag när vi tappade tätkänningen, säger Andreas Högberg Piik.

Markus Säyrä spelade bäst i det avslutande singelspelet och gick på par, 73 slag.

– Vi gjorde ett försök i dag och spelade upp oss sista nio hålen. Vi fick inte starten som vi ville ha, och såg ut att tappa till femte eller sjätteplats ett tag.

Däremot var det gladare miner hos damlaget, som klarade nytt elitseriekontrakt. Trots att de blev ganska hårt pressade av Barsebäck och Bro-Bålsta klarade de målsättningen.

– Tjejerna gjode det jättebra. De spelade bättre golf ju längre veckan gick, och sparade det bästa till sist. Det känns jättekul att vi kan hålla oss kvar däruppe med båda lagen, säger Andreas Högberg Piik.

Bästa prestation i damlaget under singelspelet gjorde Hanna Roos, som gick på banans par, vilket är lika med 71 slag.