Förra veckan avgjordes kadett- och junior-EM i fäktning i Plovdiv i Bulgarien. Från Upsala Fäktning deltog Filip Eriksson (kadett), Åsa Linde (junior) och Linus Islas Flygare (junior).

− Det var jättekul att tävla, jag hade inte större förväntningar inför tävlingen men visste att det skulle bli svåra matcher, säger Filip Eriksson.

Först ut var Filip Eriksson slutade 45:a och blev bäste svensk i den individuella kadettävlingen efter att vunnit fyra av sex matcher i gruppspelet och sedan förlorat mot en ukrainsk motståndare.

Filip tävlade även för svenska laget som åkte ut efter förlust mot Spanien.

− Det var väldigt spännande att få tävla för Sverige även om resultatet inte blev så bra. Det var mitt första större mästerskap och jag är väldigt nöjd med min insats, säger Filip Eriksson.

Sedan klev Linus Islas Flygare och Åsa Linde in i juniortävlingarna där den förstnämnde blev bäste svensk och slutade nia i herrarnas individuella klass. Även Åsa – som för två år sedan tog brons i JEM – blev bäste svensk när hon kom på trettonde plats i damernas individuella klass. Hon förlorade mot blivande segraren efter en jämn match som slutade 13–15.

– Vi visste redan att både Linus och Åsa är topp 16 i världen på juniorsidan och hade hoppats på högre placeringar. Båda är besvikna över att det inte blev någon medalj men samtidigt är det starkt att fortsätta vara topp 16 som de varit hela säsongen, säger Sofie Larsson, tränare på Upsala Fäktning som var med på plats under mästerskapet.

Båda tävlade även med det svenska laget som slutade på nionde plats på damsidan och herrarna kom tolva.