IFU Arena får nytt trägolv

Tomas Ledins spelningar i IFU Arena orsakade små gropar i golvet. Nu kommer arenan att ta till åtgärder i form av trägolv inför framtiden.

30 oktober 2018 09:00

Det var under söndagsmorgonen som man upptäckte ett 20-tal gropar i mattan i IFU Arenas A-hall. Efter ett möte kom man fram till att spela båda söndagens superligamatcher, men där man fick täcka över groparna med svart tejp. Någon repris blir det dock inte. IFU Arena har bestämt att köpa in trägolv som man i framtiden kommer att lägga över mattan när det vankas konserter.

– Vi ska skaffa ett trägolv som gör att vi försäkrar oss mot det här och inte behöver oroa oss, säger IFU Arenas vd Tomas Grönberg.

IFU Arena ser nu över möjligheten att hyra ett sådant golv eller köpa in ett permanent så fort som möjligt. I mitten av november kommer Mia Skäringer samt Alcazar till arenan och då ska det nya golvet vara på plats.

– Det kommer det att vara på det ena eller andra sättet. Vi kommer antingen låna ett eller köpa, säger Grönberg.

Bedömningen man gör för tillfället är att mattan som ligger kommer att återhämta sig utan extern hjälp.

– Det är den bedömning vi gör nu, sedan får vi se om det skulle visa sig att den inte gör det. Det ser bättre ut redan nu tycker jag och vår samlade bedömning är att den kommer att återgå till det normala.

Båda söndagens superligamatcher mellan Sirius och Endre och Storvreta och Kalmarsund genomfördes utan problem på den lagade mattan.

– Det påverkade inte spelet och det finns arenor i Sverige som är i betydligt sämre skick. Vi vill att dock att det ska vara perfekt och det här ska inte få hända, säger Grönberg.

LÄS RECENSIONEN: Så bra var Tomas Ledins show

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!