Hörnorna avgjorde när Sirius föll tungt

BANDY.  Gårdagens understatement i Arena Vänersborg: Hörnorna fällde avgörandet. Vänersborg gjorde lika många hörnmål i går som Sirius gjort på hela säsongen – och i bräschen gick Joakim Hedqvist.

19 december 2012 17:00

– Han är bäst i världen på detta, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson efter den tunga 3–7-förlusten.

Vänersborg gjorde sin första match under sin nye tränare Stefan Karlssons regi och bröt sin fyra långa förlustsviten. Bakom siffrorna 7–3 döljer sig en böljande första halvlek, en avvaktande andra och ett högeffektivkt hörnskytte hos hemmalaget.

I mångt och mycket var det just hörnorna som fällde avgörandet till slut. Och på den punkten är Vänersborg klassen bättre än Sirius.
– Vi gör en helt okej match och startar framför allt riktigt bra. Men det är deras skytte som avgör. Säga vad man vill om Joakim Hedqvist, men han är världens bästa skytt och gör 15-20 hörnmål varje säsong och har gjort så i 10, 15 år, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson.

I går smällde Hedqvist in tre. Hemmalagets spel kom framför allt att handla om en kavalkad av hörnor – som så många gånger förr.

1–0 (17) Marcus Sixtensson-Ottosson på hörna nummer 4.

2–1 (40) Joakim Hedqvist på hörna nummer 7.

4–2 (69) Joakim Hedqvist på hörna nummer 9.

5–2 (73) Joakim Hedqvist på hörna nummer 11.

– Vi vet att de är starka och att de vill ha hörnor, men det går inte att minimera hörnorna helt. Men vi kan absolut täppa till kanterna bättre och spela hårdare än vad vi gjorde i dag, säger Sirius back Johan Hydling som gång på gång försökte ställa sig i vägen.
– Jag slänger mig och försöker få bollarna på mig, men vad spelar det för roll. Hedqvist skjuter för bra.

Sirius är å sin sida det lag i elitserien som både skapar minst antal hörnor (66) och gör minst antal hörnmål (4) av alla lag. Vänersborg finns på andra sidan statistikhalvan (123 försök och 16 mål), och bara Joakim Hedqvist själv har gjort sju hörnmål för Vänersborg i år – tre fler än hela Sirius lag tillsammans.
– Vi tränar och tränar, men har tyvärr inte den där utpräglade skytten i laget, säger Olle Gabrielsson.

Spelmässigt var Sirius i långa stunder på samma planhalva som Vänersborg. Men effektiviteten saknades. Fler öppna lägen brändes i den första halvleken och Mattias Åhléns straffmål till 1–1 var första halvleks enda. Sirius kände sig dock inte slagna och fick dessutom in tidiga 2–2 efter paus sedan Andreas Eskhult spelat in till Max Eriksson, men redan i anfallet efter kom 3–2 sedan Andreas Eriksson utnyttjat en onödig målvaktsretur från Jakob Säleby.
– Det var ett tungt mål. Vi var bra med fram till 4–2, sedan rinner det i väg lite för mycket när vi chansar framåt. I överlag slarvar vi lite för mycket i vårt passningsspel och bjuder på lite för många omställningslägen, säger Olle Gabrielsson.

 

Matchfakta:

Vänersborg–Sirius 7–3
(2–1)

Målen: 1–0 (17) Marcus Sixtensson-Ottosson på hörna, 1–1 (34) Mattias Åhlén på straff, 2–1 (40) Joakim Hedqvist på hörna, 2–2 (50) Max Eriksson (Andreas Eskhult), 3–2 (51) Andreas Eriksson, 4–2 (69) Joakim Hedqvist på hörna, 5–2 (73) Joakim Hedqvist på hörna, 6–2 (78) Robin Lundqvist, 7–2 (86) Joakim Hedqvist (Christoffer Fagerström), 7–3 (89) Alexander Mayborn på hörna.

Hörnor: 13–3 Utvisningsminuter: 20–20 Straffar: 0–1 Publik: 1 316.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!