"Honken" klar för Almtuna

Nu är det klart. Johan "Honken" Holmqvist spelar med Almtuna nästa säsong.

– Han är som bäst när det drar ihop sig till viktiga matcher, säger Danielsson.

1 juli 2014 14:03

Meningarna har varit många men nu bekräftar Almtuna, genom sin sportchef Björn Danielsson, att den tidigare NHL-målvakten Johan "Honken" Holmqvist bestämt sig för spel med Almtuna. Redan i april kunde UNT berätta om att Almtuna var på jakt efter "Honkens" signatur, sedan dess har turerna varit många och Almtuna gav målvakten ett slutdatum för ett besked i mitten på juni. Nu dröjde det lite längre än så, men beslutet blev ändå positivt för Uppsalaklubben. På tisdagskvällen skrev han på för en säsong med Almtuna i hockeyallsvenskan.

– Vi får en målvakt med stor erfarenhet och som har varit med och vunnit mycket. När det drar ihop sig till viktiga matcher är han som bäst, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson.

Är det den största värvningen i Almtunas historia?

– Det är svårt att ranka, men precis som med Marcus Ragnarsson så är det kul att det handlar om en upplänning och jag vet att han är ruskigt motiverad för att göra en bra säsong hos oss, säger Danielsson.

I Johan Holmqvist får Almtuna en mycket etablerad målvakt som har en meritlista av det längre slaget. Att fansen kommer ha stora förväntningar på honom är knappast en vågad gissning.

Vad förväntar ni er av "Honken"?

– Att han, precis som alla andra i truppen, kommer att göra allt för laget. Vi har ju även Sahlin i truppen som kommer att vara med och slåss om målvaktspositionen, säger Danielsson.

Kontraktet mellan Johan Holmqvist och Almtuna är skrivet på ett år, men det kan bli aktuellt med en förlängning efter det.

– Vi har sagt att vi tar det ett år i taget. 36 år är ingen ålder på en målvakt och vi vet redan nu att han är i bra form, säger Danielsson.

Blir det en dyr lösning för er?

– Med allsvenska mått mätt så är det ingen dyr lösning. Han kommer till oss för att han är motiverad för att göra en bra säsong, avslutar Danielsson.

FAKTA

Namn: Johan Holmqvist

Född: Tierp den 24 maj 1978

Tidigare klubbar: Tierp HK, Brynäs IF, New York Rangers, Hartford Wolf Pack, Charlotte Checkers, Houston Aeros, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Frölunda HC.

Meriter: 2 SM-guld, VM-guld, VM-brons, utsedd till MVP i Calder Cup (Slutspelet för AHL).

Aktuell som: Har skrivit på ett ettårskontrakt med Almtuna IS.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Holmgren