Hon trivs i högerstolen

En stark andraplats I Rally Sigtuna gav en imponerande totalseger i Supercupen. Jessica Larsson trivs bättre än någonsin i högerstolen. "Det har gått bra så här långt", säger hon.

2 oktober 2017 10:05

Lördagens Rally Sigtuna avslutade säsongen i rallyserien supercupen och för Rasbo MK:s Jessica Larsson blev finalen en succé. Som kartläsare till sambon Emil Karlsson, tävlandes för Hällefors MK, ledde duon sin klass från start till mål.

Summa summarum: Larsson och Karlsson vann den bakhjulsdrivna klassen i Rally Sigtuna och blev tvåa totalt bland de 105 startande bilarna, vilket gav dem både klassvinsten och totalsegern i supercupen 2017.

– Vi ledde från första sträckan in i mål och tog fyra sträcksegrar av fem … Det gick väldigt bra. Otroligt roligt, säger Jessica Larsson, som trivs i högerstolen i parets Volvo 940.

Din roll som co-driver?

– Hur ska jag förklara det? Tja, jag beskriver vägen för Emil och läser noter, och emellan tävlingarna går vi igenom vad vi ska ha för däck och hur vi lägger upp taktiken. En co-driver är halva jobbet. Mitt jobb är att chauffören inte ska behöva tänka på något annat än själva körningen, säger Jessica Larsson.

– Det är lätt att man bli osams under en tävling, men vi har faktiskt aldrig haft något moment som har ställt till det. Det har gått bra så här långt, säger hon och lägger skrattandes till.

– Men så har jag ju åkt mycket med pappa och är van att få kritik …

Pappan, ja. Jessica är dotter till Dick Larsson vars namn varje rallyentusiast i Sverige känner till. Rasbos veteran kammat hem över 200 totalsegrar samt över 600 pokaler sedan debuten 1976 och Jessica Larsson avslöjar att planer finns för en comeback under 2018.

– Jag och pappa håller faktiskt på att bygga en veteranbil till appendix K-klasen, en Volvo 240. Vi planerar att åka både Svenska rallyt och Midnattssolsrallyt nästa år, säger Jessica Larsson, som parallellt satsar vidare med sambon Emil Karlsson.

– Vi ska försöka få ihop en budget till SM, vi får se hur det går. Annars åker vi supercupen igen.

Du själv kör inte längre?

– Njae, jag tycker att det är roligast att vara co-driver. Det är det jag brinner för, säger Jessica Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård