"Hon har sett bra ut på träningarna"

En van poänggörare från college som ska göra övriga spelare bättre. Uppsala Basket på en Heather Butler-effekt hemma mot Norrköping Dolphins.

28 januari 2017 05:00

– Hon har sett bra ut på träningarna. Hon tar skotten hon ska ta, hon är aggressiv och samtidigt gör hon alla andra bättre. Jag vet att hon är laddad och jag vet att övriga spelare är laddade att ha henne med, säger coachen Thomas ”TJ” Jackson.

Heather Butler är en van poänggörare från college och kompenserar sina 165 centimeter genom att vara snabb, atletisk och vass från trepoängslinjen. Pressen på den amerikanska stjärnan är stor – men samtidigt kommer hon in i ett läge där det inte finns något att förlora.

– Det har sett bra ut på träningarna, det känns som att hon förstår sin roll och det var bra att hon fick se en match från sidan (hemmamatchen mot Telge förra helgen). Hon vill bli stabiliteten i vårt lag och hon vill hjälpa de andra tjejerna att utvecklas, säger klubbdirektören Sonja Entzenberg om värvningen.

– Hon kommer få tuff bevakning på sig, motståndarna lär dubbla på henne men förhoppningsvis lyfter sig övriga spelare av det, funderar Entzenberg.

Lördagens motståndare Norrköping Dolphins är tabellfyra i basketligan och en tuff motståndare för vilket lag som helst.

– Det blir en utmaning för oss, men jag tror vi kan spela med dem om vi spelar bra. Vi har jobbat hårt för att hela tiden bli bättre och det kan bli en intressant match, säger ”TJ” Jackson.

Han varnar för Dolphins insidespelare, amerikanskan Shanity James (16,1 poäng per match) och finskan Sofia Pelander (9,8 returer).

– Guardpositionen kan vi matcha upp nu, men de har insidespelare med James och Pelander som är oerhört tuffa inside, särskilt på offensiva returer. Det blir en stor utmaning, säger ”TJ”.

Särskilt också då centern Katarina Andersson, som gjorde comeback före jul, inte kommer att spela mer förrän i kvalet.

– ”Katta” kommer inte att vara med förrän i kvalet. Hon vill bidra och spela bra, men just nu går det inte att kombinera träning med hennes jobb i Stockholm, säger ”TJ”.

Matchdags

Uppsala Basket–Norrköping Dolphins

Basketligan dam

Rosendalshallen, 16.00

UNT TIPPAR: 65–71

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård