Hon är Sirius hemliga nyförvärv

FOTBOLL. På unt.se berättade Sirius att klubben hade gjort klart med en ”hemlig” spelare. Nu kan UNT avslöja vem det gäller.

20 augusti 2013 22:30

Den spelare som ansluter till Sirius inför matchen nästa vecka mot Sundsvall är Tyresös Jennifer Egelryd. Anfallaren kommer att förstärka klubben de avslutande åtta matcherna i serien och anledningen till att ingen av klubbarna vill gå ut med övergången ska vara att Tyresö först vill presentera ytterligare nyförvärv.

Egelryd är född 1990 och kommer alltså från svenska mästarna Tyresö där hon också är fostrad. Hon har ett antal ungdomslandskamper på meritlistan och gjorde redan 2010 hela 13 starter för Tyresö i allsvenskan med tre mål som resultat. De senaste säsongerna har dock speltiden minskat mycket och i år har det bara blivit fyra matcher för Egelryd varav en från start. Förra säsongen var hon dessutom utlånad till Åland United en kort sväng under sommaren.

Egelryd beskrivs som en väldigt klok spelare med väldigt bra spelförståelse. Hon är dessutom ganska stark i kroppen och är en bra mottagningsspelare. Hon kan spela både som forward och som yttermittfältare. Enligt UNT:s uppgifter rör dig sig först och främst om ett lån säsongen ut för spelaren.

Nyheten kommer att offentliggöras någon gång efter Tyresös match mot Jitex på lördag. Egelryd blir Sirius andra nyförvärv under sommaren. Sedan tidigare har Tessa Gavilsky anslutit till klubben från Ottawa i Kanada. Även Östervålas Åsa Wall tränar med Sirius för tillfället som i och med övergången har det väl ställt på anfallssidan. I veckan gjorde dessutom Caroline Lundberg comeback efter sin skada.

Varken Sirius eller Tyresö har velat kommentera uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels