Simensen rasande efter Ais strafförlust

ISHOCKEY. Ledning i ryggen och öppet mål. Då drogs Fredrik Vestberg ner och Västerås kunde istället kvittera och sedan även avgöra på straffar.
– Det var en solklar utvisning, vi borde vunnit, säger Almtunas tränare Bobo Simensen efter strafförlusten i förkvalserien.

4 mars 2011 20:30

Det var drygt en minut kvar när Vestberg åkte mot den tomma kassen. Han hindrades av en Västeråsspelare och i kontringen som uppstod kunde Västerås kvittera till 3–3, något som fick Simensen att gå i taket.
– Jag begär inte att han ska döma mål för oss men när man har klubban upp mot hakan på spelaren så ska det vara utvisning, jag är riktigt besviken, säger han.
Västerås tränare Mats Waltin:
– Jag har inget att säga om det.

Almtuna började premiären av förkvalserien bäst. En utvisning efter sju minuter kom dock att ändra allt. Västerås tog över totalt och Dennis Rasmussen kunde ge bortalaget ledningen efter knappt nio minuter. Almtuna tappade allt spel i och med utvisningen och det var bara en tidsfråga innan även tvåan skulle sitta bakom en nervös Magnus Hellberg.
– Vi går ner oss totalt efter utvisningen. Jag var besviken, irriterad och förbannad efter första perioden. Vi spelade inte som man ska i en förkvalserien, säger Simensen.

Västerås hann även med att göra 2–0 innan perioden tog slut. Marcus Söderkvist utnyttjade en tilltrasslad situation där Niklas Andersson hade åkt in i egen målvakt och satt honom ur position.
– Vi gör det riktigt bra i första och även i andra, jag är riktigt nöjd med våra första 40 minuter, säger Waltin.

Västerås slog dock av på takten lite i den andra perioden. Almtuna höjde sig samtidigt lite och den notoriske målskytten William Wallén kunde reducera med drygt fem minuter kvar av den andra perioden.
– Vi jobbar ner Västerås ju längre matchen går, säger Simensen.

Den tredje perioden kom sedan bara att handla om Almtuna. Västerås spelade på sin ledning och tappade allt initiativ. Detta var inte Almtuna sent att utnyttja och Tobias Hage kunde sätta kvitteringen efter ett skott av en för dagen pigg Fredrik Abrahamsson.
– Vi visar en jävla moral som kommer tillbaka efter 2–0, menar Simensen.

När Almtuna sedan tog ledningen med bara två och en halv minut kvar efter ett handledsskott från Jonathan Sjölund såg laget ut att gå mot en seger. Sedan kom situationen med det öppna målet och kvitteringen. En mållös förlängning följde innan kvitteringsskytten Lubomir Vaic kunde avgöra i straffläggningen och ge Västerås bonuspoängen.
– Det var inga bra straffar från oss i dag, säger Simensen, vars lag missade samtliga tre straffar.
– Men vi är fortfarande med i racet och nu gäller det att fokusera på nästa match, avslutar Almtunatränaren.

Matchfakta

Almtuna–Västerås 3–4
(0–2, 1–0, 2–1, 0–1)
Målen:
0–1 Dennis Rasmussen, 0–2 Marcus Söderqvist, 1–2 William Wallén, 2–2 Tobias Hage, 3–2 Jonathan Sjölund, 3–3 Ljubomir Vaic, 3–4 Ljubomir Vaic (straff)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels