Ny back tränar med Almtuna

ISHOCKEY. Almtuna kan vara på väg och skriva kontrakt med en ny back. Troligtvis tas beslut redan i dag om Mikael Owilli, senast i Mora, ansluter till laget.
- Han är en defensiv back som har gjort det bra än så länge, vi får se hur det blir, säger assisterande tränaren Johan Silfwerplatz.

1 november 2010 20:00

22-årige Owilli fick lämna Mora för drygt två veckor sedan då konkurrensen om speltid blev för tuff. Sedan dess har han varit fri att söka sig till vilken klubb han vill.
- De värvade tre nya backar och det fanns inte jättemycket plats i laget. Samtidigt hade inte laget haft någon bra start på säsongen. Dessutom hade jag varit långtidsskadad och fick inte riktigt chansen, säger Owilli, som fick fjolårssäsongen mer eller mindre spolierad efter att ha brutit lårbenshalsen.
Nu är han tillbaka och kan alltså hamna i Almtuna, där han var med och tränade så sent som i går.
- Vi hörde att han fanns tillgänglig och han var intresserad av att komma hit, helt förutsättningslöst, säger Silfwerplatz.

Mikael Owilli tränade tidigare ett par pass med Wings men har nu även hunnit med några pass med Ais. Enligt Silfwerplatz tas ett beslut inom kort, troligtvis redan under tisdagen, om Owilli blir kvar. Men om det var trångt på backsidan i Mora är det i det närmaste samma sak i Almtuna, som redan har åtta backar i truppen.

Om ni bestämmer er för att behålla honom. När skulle han kunna vara spelklar? Redan mot Malmö på onsdag?
- Ja, han har ju inget kontrakt med någon klubb för tillfället och det där sköter man ju online nuförtiden så det löser man fort, säger Silfwerplatz.

Om Owilli, som är fostrad i Hammarby, själv får välja så stannar han gärna.
- Absolut, säger han.

Lagkaptenen Joachim Gellerstedt skadade knäet i lördagens match mot Sundsvall och har även lite problem med ljumsken. Han tränade inte under måndagen.
- Han körde rehab bara och tyckte att det kändes hyfsat. Han ska träffa Joel (Fries, en av Almtunas läkare), som ska försöka göra sitt, och jag tror att han (Gellerstedt) ska köra i morgon (läs tisdag), säger Silfwerplatz.

Tobias Hage är fortfarande inte tillbaka i full träning efter den hjärnskakning han tidigare ådrog sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!