Ais saknade flytet mot Västerås

ISHOCKEY. Bara två poäng på de tre senaste matcherna. Almtuna har det jobbigt just nu.
- Det studsar inte rätt för oss. Vi jobbar och skapar lägen, men vi får inga enkla mål, klagar Ais-tränaren Bobo Simensen, efter 4-1-förlusten borta mot Västerås.

20 oktober 2010 21:36

Almtuna fick en jobbig resa direkt från start. Evan McGrath gjorde 1-0 redan efter 4.30 och sedan blev det ett ständigt jagande för Uppsalalaget. Uppförsbacken blev brantare efter 14 minuters spel då Jason Walters ökade på till 2-0. Almtuna fick målmässig kontakt tidigt i den andra perioden då Linus Stensson lämnade pucken till Johan Wikström som sköt. Joachim Gellerstedt fångade upp pucken framför mål, drog den en aning i sidled och lade sedan in den i målet längs med isen. Då hade endast 1.08 spelats.
- Jag tycker att vi har andra perioden och vi skulle ha gjort något mer mål där, säger Simensen.
Simensen har rätt i sin analys att Almtuna var bättre än hemmalaget i den andra perioden men slutet förstördes en aning av att man drog på sig tre raka utvisningar. Hemmalaget lyckades inte utnyttja de lägena, men samtidigt tog det mycket kraft från Uppsalalaget.

Kanske var det därför den där riktiga anstormningen för en kvittering aldrig kom i i den sista perioden.
- Vi fick slita hårt där (under utvisningarna), men i tredje förväntade jag mig lite mera tryck, erkänner Simensen.
VIK-tränaren Mats Waltin var nöjd över hur hans manskap lyckades stå emot Almtuna i slutperioden, speciellt under de sista tio minuterna.
- Jag tycker att vi kontrollerar spelat bra då, det blir aldrig stressigt. Sedan får vi några turmål, säger Waltin.
Waltin syftar nog framför allt på 3-1 (se separat text), som avgjorde matchen i slutminuten. Av bara farten tryckte hemmalaget in även 4-1 med 19 sekunder kvar att spela.

Vann Västerås rättvist?
- Nej, det tycker jag inte. De fick första målet och energi av det och sedan var ju han (Daniel Sperrle) bra i mål. Defensiven var bättre i dag än senast, men offensiven lite sämre, säger Simensen.

Som UNT berättade i går fanns AIK:s Joakim Nordström med i Ais-uppställningen mot Västerås. Han bildade fjärdekedja tillsammans med Johan Berggren och ett ytterligare elitserielån i form av Stefan Söder från Djurgården.
- Jag tycker att ”Jocke” växte mer och mer och vågade utmana. Söder hade lite oflyt och fick inte så mycket speltid på grund av utvisningarna i andra och att vi gick ned på folk i slutet, säger Simensen, som hoppas och tror att båda ska finnas med även hemma mot Tingsryd på fredag.

Matchfakta

Västerås-Almtuna 4-1
(2-0, 0-1, 2-0)

Målen: 1-0 Evan McGrath, 2-0 Jason Walters, 2-1 Joachim Gellerstedt, 3-1 Evan McGrath, 4-1 Jason Walters.
Skott: 21-27.
Utv.min: 4-8.
Publik: 2 006.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund