Hedrande andraplats för Uppland

Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Tybblelundshallen i Örebro.

20 mars 2019 11:35

Laget bestod av 64 stycken 13- och 14-åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar. Uppland representerades av Alunda SK, Bålsta IK, Tierps IF, Gottsunda IF, Upsala IF, Rånäs 4H, IFK Märsta, Enköpings IF och Östhammar Friidrott.

Totalt hamnade Uppland på en hedrande andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen. Trea kom Västmanland.

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop nio medaljer och mängder av personliga rekord. Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna. Att dessutom få tillbringa natten tillsammans i skolsalar bidrog till ännu bättre lagkänsla.

Bland trettonåringarna kom medaljörerna från flera av Upplands friidrottsföreningar; Alva Öman, Upsala IF, tog brons i stavhopp och Gabriel Matsson, Rånäs 4H, fixade brons i kula.

Bland fjortonåringarna blev det en bronsmedalj i stavhopp för Axel Nilsson, Bålsta IK, guldmedalj i stavhopp för Greta Erlandsson, Rånäs 4H. Meja Wolwan, Upsala IF, tog silvermedalj på 60 m häck samt bronsmedalj på 60 m, Maya Bergström-Weekes, Upsala IF, tog hem två guldmedaljer i 60 m häck och 60 m, Lowa Brandt, Gottsunda IF, tog guldmedalj på 1000 m.

Det var en fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland. En extra stjärna till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland. Nästa stora tävling för Upplandslaget är Svealandsmästerskapen utomhus som arrangeras av Västmanland i september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!