Hebybrottare på landslagsläger

Hård träning och brottargemenskap blev det när hela den svenska fristilseliten, från seniorer till juniorer, var samlade till uppstartsläger i Arboga 23-25 augusti. Två av deltagarna var Heby Brottarklubbs lovande ungdomar, bröderna Sergiu Ilies, 19 år, och Antonio Bogdan, 15.

30 augusti 2019 12:57

Det här var inte första landslagstillfället för de två bröderna, som tillsammans med den övriga familjen, flyttade till Sverige och Heby för ett år sedan.

Sergiu var i maj uttagen till träningsläger även med landslaget i grekisk-romersk stil, medan Antonio var med i det svenska ungdomslandslaget i fristil som i juli tävlade i Baltic Sea Youth Games i Karlstad, ett mini OS för ungdomar som arrangeras vartannat år av länder runt Östersjön.

Redan i hemlandet Rumänien ägnade de sig åt brottning. Här har de fortsatt att utvecklas och båda två har nått framskjutna placeringar på flera tävlingar.

Sergiu blev till exempel bronsmedaljör i SM i grekisk-romersk stil för både seniorer och juniorer, samt i fristil för juniorer. I en av Europas största brottningstävlingar för ungdomar, Soft Touch Open i Göteborg, vann han sin viktklass genom att besegra fjolårsvinnaren Mikael Karlsson.

Antonio är i sin tur regerande svensk mästare i fristil för ungdomar.

Träningen och kamratskapet i Heby Brottarklubb betyder mycket för de två bröderna, som brinner för brottningen och nu laddar för den kommande säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!