Att Brendl nu stuckit är inget som kom överraskande för Wings säger den spelande tränaren Viktor Helander.

– Det var förbestämt sedan tidigare. Det var de pengarna som skramlats ihop sedan tidigare räckte till, säger han.

Innan han lämnade Sverige tog han avsked till lagkamraterna med ett meddelande skrivet i klubbens imklädningsrum: Tack för den här tiden! Lycka till!

Totalt blev det tolv matcher i Wingströjan för spelaren som en gång i tiden draftades som nummer fyra av New York Rangers och som öste in mål för Mora och Brynäs under ett par säsonger för tiotalet år sedan. Det blev fem mål och tre assist i Wings för skarpskytten.

Blir det här en stor förlust för er?

– Det är klart att det är en förlust. Men vi runtomkring har väl inte fått ut allting av honom. Vi har inte kunnat sätta upp honom i lägena. Det är ju en snajper men han hade ju inte spelat hockey på två år. Han var absolut inte hundra procent men man måste ge honom cred, han var otroligt proffsig när han var här.

Om det inte riktigt gått som Brendl hoppats så har den här säsongen definitivt inte blivit som Märstaklubben hade tänkt sig. Efter ett längre uppehåll drar de igång kvalserien för att hänga kvar i ettan den 11 mars.

– Det var inte det här vi trodde när vi drog igång och var på träningsläger till Lettland men så här blir det ibland i idrott, säger Helander.

Wings kommer att möta Arboga i två träningsmatcher innan kvalserien dras igång.