Här rasar Bergstrand mot publiksiffran

Sirius leder superettan och vann sin sjätte match i rad. Då dök knappt 1 900 personer upp på Studenternas, en publiksiffra som fick Kim Bergstrand att rasa.

6 augusti 1916 18:28

1 897 personer letade sig ned till Studenternas under lördagen för att se superettanmatchen mellan Sirius och Varberg. En alldeles för dålig siffra enligt Sirius tränare Kim Bergstrand som var rasande efter matchen.

– Jag vill gärna nämna publiksiffran som jag tycker är fullständigt usel. Det känns inte som att Uppsala vill ha ett allsvenskt fotbollslag. Nu får de fan ta och skärpa sig och komma hit och hjälpa oss. Vi behöver stöd, ekonomi och det går inte bara att sitta och snacka om allsvenskan. Alla måste bidra, säger Bergstrand som själv tog upp ämnet på presskonferensen efter matchen.

Hur mycket tycker du hade varit en acceptabel publiksiffra?

– 3 500 kanske i en stad med 200 000 invånare … Degerfors har ju mer publik än vi har, säkert Varberg också. Det är sorgligt, säger Bergstrand.

Sirius publiksnitt den här säsongen ligger runt 2 000 personer, en siffra som dras upp rejält av de 4 500 personer som såg Sirius mot Dalkurd i början av säsongen. Sirius ligger sexa i publikligan i superettan. Publikligan leder Gais på 3 800 personer i snitt på sina hemmamatcher före Halmstad på 3 428.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels