Här är Sirius deal om Razak

Abdul Razak lämnar IFK Göteborg för spel i Sirius. Mittfältaren kostar dock inte Sirius några större slantar.

21 februari 2018 16:35

Razak köptes av IFK Göteborg från AFC United inför förra säsongen och skrev på ett treårskontrakt. Sejouren i Göteborg blev dock inte särskilt lyckad med blott fem allsvenska matcher innan han lånades ut tillbaka till AFC Eskilstuna där han slutförde året. Under vintern har han inte varit önskad av Göteborg och fick inte följa med på lagets träningsläger i Spanien. Under tisdagen kom det uppgifter om att Sirius köper loss mittfältaren, men det är inte hela sanningen.

– Razak bröt sitt avtal med Göteborg innan han skrev på för oss. Det handlar inte om några större pengar för oss, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

IFK Göteborg kommer dock inte att gå helt lottlöst från affären.

– Om han lyckas i Sirius kan det falla ut några kronor hos blåvitt, vi har en uppgörelse.

Men det låter som att ni inte betalar något för Abdul Razak i nuläget?

– Jag kan inte avslöja innehållet i uppgörelsen, säger Lagerlöf.

Sirius hoppas att Razak ska vara spelklar till söndagens cupmatch mot Varberg. Razak blir Sirius sjunde nyförvärv inför säsongen, men det är inte säkert att han blir det sista.

– Det kryllar inte av mittbackar i vår trupp och det är klart att om Eiswohld och Oscar Pehrsson inte går framåt så ser det lite tunt ut där. Det handlar om att få igång alla och då ser det bra ut, men kommer det bakslag på mittbackarna så får vi titta, säger Lagerlöf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels