Här är laget viktigast

Elever i Björkvallsskolan åker till Frankrike för att tävla i Super School. Förhoppningen är att placera sig bättre än förra året – då man kom sist.

8 april 2015 19:31

21 elever från Björkvallsskolan i Björklinge ska åka till Frankrike för att tävla i Super school. Skolan representerar Sverige i en tävling mot skolor från Irland, Belgien, Finland, Frankrike, Wales och England.

Joakim Mjörn är en av de ledare som har hjälpt till att träna laget. Grenarna som de tävlar i är allt från rodd till pingis.

– Vi började träna i höstas med det vi kunde göra inomhus. Alltså pingis, badminton och basket. Sallén Basket har varit med vid två tillfällen, och det har verkligen varit nyttigt för eleverna, säger Joakim Mjörn.

Alla elever får vara med i två sporter plus lagsporterna. Poängen som laget får är genomsnittet av vad tjejerna och killarna presterar. Det är något som gör lagandan är viktig.

– Det är ett roligt system. Om tjejerna vinner allt och killarna förlorar, så blir poängen ändå medel­måttiga. Det gör att hela laget månar om varandras resultat. och stämningen är väldigt god, säger Joakim Mjörn.

Lillemor Burgtoft är en annan av ledarna. Hon har varit med från starten 1997, och lett projektet sedan 2004. För henne är det bara positivt med tävlingarna, även om kämpainsatsen är det viktigaste.

– Självklart vill jag att det ska gå så bra som möjligt ,men det är framför allt insatsen som jag värderar. Jag har sagt till eleverna att det inte kan gå sämre än förra året då vi kom sist. Jag hoppas att de gör sitt bästa bara, säger hon.

Daniella Ekström och Arvid Söderberg är två av deltagarna. De ser fram emot resan och tycker att det ska bli väldigt kul att åka till Frankrike.

– Vi åker ner som ett lag, och ska tävla för varandra, det är något som jag ser fram emot, säger Daniella Ekström och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kommer att kunna prestera i friidrottsgrenarna. Jag tränar friidrott på fritiden så där hoppas jag att jag kan leverera.

– Laget kommer nog att kunna prestera bra men personligen blir det lite värre. Vissa saker är man bättre på än andra. Jag är bättre på pingis än vissa andra grenar. Så då får man kriga och kämpa, säger Arvid Söderberg.

Alla eleverna är idrottare på fritiden så de är vana vid tävlingsmomentet. Det är något som Joakim Mjörn uppskattar.

– Det ska bli kul att se vad de kan gå för. De här eleverna är vana med att man ibland vinner och ibland förlorar. Det gör att jag får en lite annan roll än under vanlig skolidrott då det viktigaste är att vara med. Nu gäller det att vinna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!