Tränaren: "Alla gjorde sitt yttersta"

Uppsala HK tog en viktig poäng när man gästade direktkonkurrenten HK Silwing Troja. "Det var skönt att vi inte släpper förbi dem i tabellen", säger tränaren Johan Hansson efter matchen.

Handboll 23 februari 2020 18:14

 Uppsala HK är mitt i jakten på säker mark när vi närmar oss avslutningen på division 1. På söndagen tog Uppsala en viktig poäng efter att ha kryssat mot konkurrenten Silwing Troja på bortaplan med 24–24.

– Det var en kämparmoral idag där alla gör sitt yttersta, säger UHK-tränaren Johan Hansson efter matchen.

– Vi har lite medgång och vi har den rätta studsen i oss, vilket är skönt.

 

Uppsala hade en tuff match mot Silwing och var länge i underläge. Men med bara minuter kvar lyckades man ta ikapp 21–24 till 24–24.

– Silwing drog ner på tempot, hade långa anfall och deras målvakt stod för många räddningar. Vi fick inte till det framåt och de hade hela tiden försprång med några mål. Att vi tog oss ikapp i slutet var skönt. Hellre att man vinner en poäng än att man tappar en, säger Hansson,

Var det någon spelare som stack ut?

– Andrea Kjellberg gjorde några viktiga mål från kanten, men överlag var det kollektivet som gjorde att vi lyfte på slutet.

 

Nu återstår det bara två matcher på säsongen för Uppsala HK:s del. Efter söndagens poäng har man fortfarande fyra poäng att spela om.

– Det blir hårt jobb in i slutet. Det krävs att vi steppar upp några steg från dagens match och att vi hittar tillbaka till känslan vi hade mot Tumba; att vi kan gå för det i alla lägen. Det gäller att alla gör jobbet och vill det här, säger Hansson.

Matchfakta

HK Silwing Troja – Uppsala HK 24–24

(12–10, 12–14)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa