Svenskklubben nära konkurs – saknar 24 miljoner

Med bara 1,5 månad kvar till EM kan tre svenska landslagsspelare stå utan handbollsklubb. Norska Vipers måste få in motsvarande 24 miljoner svenska kronor till på fredag för att undvika konkurs.

Svenska landslagsspelaren Jamina Roberts, till höger, kan bli utan klubb om Vipers går i konkurs. Arkivbild.

Svenska landslagsspelaren Jamina Roberts, till höger, kan bli utan klubb om Vipers går i konkurs. Arkivbild.

Foto: Claus Fisker/Ritzau

Handboll2024-10-15 14:02

I Vipers från Kristiansand spelar Jamina Roberts, Carin Strömberg och Nina Koppang. Roberts och Strömberg lär finnas med i truppen till EM som startar den 28 november. Däremot är det tveksamt om Koppang hinner komma tillbaka efter en meniskoperation.

Men vad som händer om klubben går i konkurs är oklart. I Vipers spelar många fler handbollsstjärnor som ska spela EM.

Det som gäller är att Kristiansandsklubben måste få in 25 miljoner norska kronor (24 miljoner svenska kronor) till på fredag. Annars lämnas en konkursanmälan in på måndag.

– Vipers har under lång tid haft dålig och delvis mycket dålig ekonomi. Det kan inte fortsätta. Vi måste få in 25 miljoner före fredag för att det ska finnas skäl till att driva klubben vidare, säger klubbordföranden Peter Gitmark vid en presskonferens enligt NTB.

Ekonomin har varit dålig under en längre tid. I februari undveks konkurs i sista stund och så sent som i augusti lyckades Vipers se till att hålla skutan flytande ett tag till.

På handbollsplanen har den norska klubben varit mycket framgångsrik och vann Champions League tre år i rad mellan 2021 och 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!