Europamästaren förstärker haltande jumbo i elitserien

Nykomlingen Skånela från Märsta haltar i elitserien i handboll. Nu förstärker laget med toppspelaren Fredric Pettersson som vunnit EM-guld och har mängder med landskamper på meritlistan.

Landslagsspelaren och Europamästaren Fredric Pettersson förstärker elitseriejumbon Skånela. Han finns sannolikt med i måndagens bottenmöte mot Guif från Eskilstuna.

Landslagsspelaren och Europamästaren Fredric Pettersson förstärker elitseriejumbon Skånela. Han finns sannolikt med i måndagens bottenmöte mot Guif från Eskilstuna.

Foto: Michael Erichsen

Handboll2024-10-17 10:00

Skånela tog steget upp i elitserien inför den här säsongen. Upptakten på seriespelet har dock varit tung med sju förluster på de sju inledande matcherna.

Nu förstärker laget med den 35-årige linjespelaren Fredric Pettersson som har en diger meritlista och spelat drygt 100 landskamper samt vunnit EM-guld och VM-silver med Sverige. 

– Vi tror att Fredric kommer in vid ett bra tillfälle nu. Vi tror på att han kommer tillföra rutin, ledaregenskaper, storlek i bägge riktningarna men framförallt är vi övertygade att han kommer göra oss bättre, säger Skånelas klubbchef Jimmy Karlsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Om den tuffa starten i elitserien säger Jimmy Karlsson:

– Vi har ingen panik på grund av att vi ligger där vi ligger utan vi har hela tiden haft ögon och öron öppna för att förbättra truppen och nu dök detta upp vilket vi såklart är mycket glada för. Vårt mål är att hålla oss kvar i handbollsligan och vi tror att Fredric kommer kunna hjälpa oss nå det målet. 

Efter en lång proffskarriär i danska och franska toppklubbar (nu senast i Fenix Toulouse) valde Fredric Pettersson att flytta hem till Sverige igen efter föregående säsong. 

Avtalet med Skånela är skrivet på ett säsong. Han finns sannolikt med redan i måndagens bottenmöte i elitserien då Skånela tar emot Guif från Eskilstuna i Vikingahallen i Märsta.                         

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!