EHF nära poäng - igen

Enköpings HF förlorade återigen knappt i handbollsettan. Den här gången skrevs förlusten mot Brännan till 23–25.

Sjumålskytt. Marius Brundvik Norell öste på i Härnösand.

Handboll2018-02-03 17:20

Uddamålsförlust senast. Och nu bara två bollar från den första poängen. Att unga EHF tagit lärdom av tidigare matcher kan man konstatera och laget växer så sakteliga in i division 1-kostymen.

– Det blir bättre och bättre, vi väntar på fullträffen, sa tränaren Tomas Wigh vars lag dessutom fick dålig uppladdning på grund av väglaget och bara kom till arenan 30 minuter innan matchstart.

Men trots fint spel räckte det alltså inte till poäng eller seger den här gången heller.

Ett av de avgörande rycken för Härnösandlaget kom mitt i den första halvleken då 5–5 på åtta minuter förvandlades till underläge 5–10 för EHF.

– Det gick i vågor. Vi var jättebra i försvaret hela matchen men ibland gick det i stå framåt, konstaterade Wigh.

Enköpingslaget samlade dock snabbt mod och var bara i tremålsunderläge vid pausvilan 8–11.

Och i den andra halvleken, anförda av Marius Brundvik Norell, såg de till att göra rejäl match av det här.

När elva minuter spelats var underläget bara en boll, 14–15, och Brännan var rejält i gungning.

Sex minuter senare var det dock 15–19-underläge och nu fanns det inte kraft kvar att ta sig i fatt igen.

– Klart det är tungt för killarna att tappa matcher även om de är vid gott mod och vi tränar riktigt bra, menade Wigh.

Lagen bytte mål och på slutet knappade EHF in utan att vara riktigt nära att få med sig någon poäng i bagaget till Enköping.

Målskyttar EHF: Marius Brundvik Norell 7, Fredrik Salovaara 5, Gustav Johansson 3, Pontus Ramström 3, Anton Sörman 3, David Mellberg, Albin Sköld.