Han tog tillbaka SM-guldet

Uppsalafäktaren Linus Islas Flygare är tillbaka på värjtronen. Under söndagen tog han i Visby sitt andra individuella SM-guld på seniornivå i karriären.

22 april 2018 20:13

Linus Islas Flygare vann SM-guldet på seniornivå för två år sedan, trots att han då bara var 18 år. Nu kom guld nummer två och han tog det efter att ha besegrat rutinerade Carl-Henrik Wendt. Wendt är över 30 år äldre än Islas Flygare.

– Jag har mött honom en gång tidigare. Matchen var tuff hela tiden men i den sista perioden var han tvungen att attackera, säger Uppsalafäktaren.

Dessförinnan gick matchen i vågor. Några poäng i rad för den ene följdes av samma sak av den andra. Men i den sista perioden kunde Islas Flygare dra ifrån och till slut vinna med 15–10.

Islas Flygare beskriver hela vägen fram till guldet som ganska tuff, men att det inte var helt oväntat att han stod högst upp på pallen när tävlingen var över.

– Jag har känt mig i bra form och kom hit som Sverige-etta, säger han.

Nyligen gjorde han sisn sista juniortävling när det var VM och närmast på programmet står en världscuptävling i Paris om tre veckor.

Förutom de två individuella seniorgulden har Islas Flygare även två lagguld.

Uppsala fick ytterligare en medalj i form av ett brons genom Åsa Linde i damvärjklassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!