Benyahia ansågs i unga år vara en supertalang och slog tidigt igenom i Kim Bergstrands Brommapojkarna. Efter strul med både skador och sjukdomar så skrev han 2012 på för Sirius i norrettan. Problemen fortsatte dock för ”Dalle” och efter att ha fört upp Sirius i superettan och varit med en säsong på den näst högsta nivån så blev han inlagd på sjukhus – och tvingades sluta blott 24 år gammal.

– Jag blev inlagd på sjukhus någon månad efter att superettan tog slut och då gick det inte att fortsätta längre. Jag opererade tarmen, jag har både kolit som blev lite sämre samtidigt som jag fick reumatism i takayasu. Det var lite mer allvarligt och hälsan går alltid före, säger Benyahia.

Han var sjuk redan under tiden i Sirius, något som påverkade hans spel.

– Jag har ätit mediciner sedan jag var 18, men försökte hålla i så länge jag kunde. Jag kände ändå att jag kunde bjuda på bra grejer när jag var frisk, men till slut gick det inte mer.

Hur ser du på din tid i Sirius?

– Det var en bra tid och skönt för mig att spela efter att jag hade mått lite dåligt, jag kom till ro i Sirius. Vi vann ändå division I och det är inte alltid man får vara med och vinna en serie. Jag har extremt goda minnen från Sirius och känner mig delaktig i klubbens resa.

Totalt blev det 51 matcher i Siriuströjan för Benyahia innan han tvingades sluta. Båda sjukdomarna som han har är kroniska vilket gör att han kommer att få äta mediciner resten av livet.

Var det tufft att tvingas sluta med fotbollen så tidigt?

– Jag hade inget val. För mig har det sedan jag var barn handlat om att bli proffs. En sådan klubb kommer inte värva någon som har de här sjukdomarna och då visste jag att drömmen inte kunde uppnås. Jag har varit förberedd på dagen och tog det ganska bra, jag har lätt för att acceptera läget, säger ”Dalle”.

I stället för fotbollsproffs så sadlade Benyahia om till rådgivare och agent. Under åren har han bland annat tagit spelare som Erik Figueroa, Mauricio Albornoz och nu senast Omar Eddahri till Sirius.

– Det var egentligen inte min plan, men jag gillar fotboll och är ganska bra på att ge råd. Får man välja vad man vill jobba med så vill jag hjälpa andra och då blev jag rådgivare. Det är roligt att hålla på med fotboll och jag har ändå spelat på en ganska hög nivå så jag har många som litar på mig.

Hur mycket rekommenderar du spelare att komma till Sirius?

– Jag känner tränarna och vet att det är en bra klubb. Jag skulle mer säga att det hjälper spelarna eftersom jag vet vad som gäller i Sirius.

Vad tror du om Sirius säsong?

– Jag såg matchen mot Göteborg och så länge grabbarna har självförtroende och man får lite fler friska spelare så tror jag att det blir jättebra. Många har tippat Sirius i botten, men jag tror att de får fel faktiskt.

Vad säger du om lagets resa?

– För mig var det ganska väntat. Redan när vi var i division I så hade vi många spelare som kunde spela högre upp och utvecklas ännu mer. Det var på gång redan då.

Benyahia hade höga mål som fotbollsspelare och den höga ambitionen har han tagit med sig till agentvärlden också.

– Jag kommer att göra på mitt sätt och jobba hårt. Ge mig fyra, fem år så kommer jag att vara i topp bland agenter i Sverige, säger Benyahia.